Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Genomineerden Sportgala Groningen 2021 bekend

Genomineerden Sportgala Groningen 2021 bekend

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zit een fysiek gala er dit jaar niet in, maar vindt het evenement eind januari 2022 in een online variant plaats. Het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de provincie Groningen blijft hierbij centraal staan.

De genomineerden op een rij:

Sporter
– Melvin Twellaar, roeien
– Jorden van Foreest, schaken
– Ymkje Clevering, roeien

Sportploeg
– Amysoft Lycurgus, volleybal
– Groningen Atletiek (vrouwen)
– FC Groningen, voetbal

Aangepaste Sport
– Salima Rozema, atletiek
– Jop van der Laan, rolstoel rugby
– Jolein Boom, wielrennen

Sporttalent
– Britt Weerman, atletiek
– Marten Luiten, hippische sport
– Daniel Moragues, skateboarden
– Jolien Knollema, volleybal
– Sofie Dokter, atletiek

Sportprijzen in 5 categorieën
Van 3 tot en met 18 januari kan er gestemd worden op de categorieën Sporter, Sportploeg en Aangepaste Sport via de digitale stembus op de nieuwe website www.sportgalagroningen.nl die op 3 januari online gaat. Deze stemmen wegen mee in het bepalen van de winnaars. In de categorie Sporttalent wordt de winnaar gekozen door de Sportprijscommissie; dit betreft geen publieke verkiezing.

Voor de Sportprijs Groningen kunnen inwoners vanaf 3 januari kandidaten voordragen via www.sportgalagroningen.nl. Ook is hier meer informatie over de richtlijnen te vinden.

Sportgala Groningen 2021 is een gezamenlijk initiatief van de volgende partners: Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Huis voor de Sport Groningen, MartiniPlaza, Sport Science Innovation Groningen en mediapartner Dagblad van het Noorden.