Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nieuwe uitleenservice voor sporthulpmiddelen in Groningen

Nieuwe uitleenservice voor sporthulpmiddelen in Groningen

Vanaf 1 januari 2022 kunnen mensen met een fysieke beperking gebruik maken van de uitleenservice van Uniek Sporten. Via deze nieuwe uitleenservice kunnen mensen met een beperking in de gemeente Groningen diverse sporthulpmiddelen uitproberen. Inwoners die nog niet weten welke sport hun voorkeur heeft, kunnen diverse sporten uitproberen en hulpmiddelen testen die daarbij passen. Ze kunnen zich uitgebreid oriënteren en krijgen zo de tijd en de mogelijkheid om te kiezen voor de sport die het beste bij hun past.

In de uitleenpool van Uniek Sporten zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar die sporters maximaal 6 maanden kunnen lenen, te weten de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en Running Frame. De uitleenservice is gratis voor inwoners van de gemeente Groningen.

Werkwijze                                                                                                                               
De sporter krijgt bij Uniek Sporten advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. De sportrolstoel of bike wordt gepast en afgesteld op de persoonlijke wensen. Tijdens de uitleenperiode kan de sporter gebruik maken van technische service, onderhoud en haal- en brengservice.

Sporten voor iedereen
De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen, ook inwoners met een fysieke beperking. Om die reden heeft de gemeente zich aangesloten bij Uniek Sporten voor de uitleen. Daarnaast heeft de gemeente vier sportrolstoelen geschonken aan Sportcentrum Noord.

Wil je meer weten over de sportrolstoelen of de uitleenservice van Uniek Sporten? Kijk dan op unieksporten.nl/uitleen of neem contact op met beweegcoach inclusief Sporten en Bewegen, Ellen Wollerich via e.wollerich@hvdsg.nl  of via 06-26975208.