Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Naast het Jeugdfonds Sport en Cultuur is er nu ook het Volwassenenfonds. Ben jij 18 jaar of ouder, heb je een Stadjerspas en wil je lid worden van een sportclub of deelnemen aan culturele activiteiten? Het Volwassenenfonds helpt met het betalen van de contributie of het lesgeld zodat jij deel kunt nemen aan sport of cultuur.

Met een bijdrage vanuit het Volwassenenfonds is het mogelijk om lid te worden van bijvoorbeeld een voetbalclub, basketbalvereniging, fitnessclub of deel te nemen aan dans- of muzieklessen of lid te worden van een zangkoor. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan het volgen van een schildercursus of deelname aan theater of beeldende kunst. Met de bijdrage uit het fonds kunt je een jaar lang meedoen. Het fonds draagt maximaal € 300,- bij voor deelname aan sport en maximaal € 400,- voor deelname aan cultuur. Het geld wordt rechtstreeks betaald aan de sport- of cultuurclub waar je lid van wordt. Kleding en/of materialen worden niet vergoed.

Je kunt een aanvraag bij het Volwassenenfonds indienen als je in het bezit bent van een Stadjerspas. En daarbij gelden de volgende voorwaarden:

-  Inwoner van de gemeente Groningen;
-  18 jaar of ouder (scholieren en studenten zijn uitgesloten van deelname);    
-  Een besteedbaar inkomen op bijstandsniveau (maximaal 120 % van de bijstandsnorm).

Het Volwassenenfonds is een pilotproject van de gemeente Groningen en deze loopt t/m 31 december a.s. In 2022 is een budget van € 200.000,- beschikbaar voor aanvragen. Op = op

Zo kun je meedoen                                                                                                                                         
Een aanvraag wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een medewerker van bijvoorbeeld WIJ Groningen of van kunstencentrum VRIJDAG, die samen met jou het aanmeldformulier invult en opstuurt. Via de website van het volwassenenfonds kun je vinden met wie je hierover contact kunt opnemen in jouw wijk.

Nadat de aanvraag is ingediend, hoor je binnen 3 weken of jouw aanvraag akkoord is of niet. Daarna kun je je inschrijven bij de sport- of cultuurvereniging waar je lessen gaat volgen.