Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Koninklijke onderscheiding voor Roel Boomstra

Koninklijke onderscheiding voor Roel Boomstra

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag 11 februari een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan dammer Roel Boomstra. De uitreiking vond plaats tijdens een kleine bijeenkomst in de Coendersborg. De heer Boomstra is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Koen Schuiling: “Groningen is allang niet meer alleen de stad van Jannes van der Wal, maar net zo zeer de stad van Roel Boomstra. Hij staat bekend als een allrounder in zijn sport, iemand die altijd gaat voor de winst. Dat is voor het publiek fantastisch, hij houdt er op die manier plezier in en wint er vele prijzen mee.”

Roel Boomstra is een grootheid binnen de internationale damwereld. Sinds 2010 heeft hij de titel van Nationaal Grootmeester en sinds 2011 is hij Internationaal Grootmeester. Vanaf 2011 heeft hij ook de zogenaamde A-status NOC*NSF, al in 2009 werd hij door NOC*NSF genomineerd als sporttalent. Hij veroverde in 2016, 2018 en 2022 de wereldtitel bij het WK dammen. In 2013 werd hij benoemd tot sportman van Drenthe en in 2016 won hij de titel van sportman van Groningen. Tevens dient hij als rolmodel voor de jeugd. Regelmatig treedt hij op voor jeugd- en schooldammers en hij is één van de sportambassadeurs van Groningen.