Sport050
Nieuws
Expositie Urban Sports in gemeentelijk kantoor Zuiderdiep

Expositie Urban Sports in gemeentelijk kantoor Zuiderdiep

Weten hoe Urban Sports in Groningen eruitziet? Dat kan vanaf 28 februari in de hal van het gemeentelijke kantoor aan het Zuiderdiep 98. Tot en met 2 april is daar een mooie expositie met foto’s van Urban sporters te bekijken. De geëxposeerde foto’s zijn gemaakt door Hobbe Hollands (Rollend Groningen) en vormen een selectie van de foto’s uit het Urban Sports Magazine. Dit magazine is tijdens het Let’s Gro Festival in november gelanceerd. Inge Jongman, wethouder Sport, heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen.

Het Urban Sports Magazine laat zien wat er in de stad allemaal gebeurt op het gebied van Urban Sports en hoe dit wordt opgenomen in het gemeentelijk beleid. Daarnaast stellen alle kartrekkers van het Urban Sports Netwerk zich erin voor.

Tijdens Let’s Gro heeft de expositie in het Forum gestaan en afgelopen maanden in Sportcentrum Kardinge. Vanaf heden is deze dus te bewonderen in de hal van het Zuiderdiep.

Urban Sports zijn afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het Gronings sportlandschap. Uniek aan Urban Sports is dat het niet alleen om sport gaat, maar om een manier van leven, bewegen en ontmoeten. De verschillende disciplines hebben zich afgelopen jaar verenigd in een Urban Sports Netwerk. Samen met de kartrekkers van de community is vorig jaar de gemeente de Urban Sports Agenda opgesteld. De bedoeling is om deze de komende jaren verder uit te rollen. Inge Jongman: “Met de Urban Sports Agenda kunnen we Urban Sports beter faciliteren en positioneren binnen het huidige sportlandschap.” Klik hier om meer te weten over de Agenda.

Mocht je vragen hebben over de Urban Sports Agenda, dan kun je contact opnemen met Ezra Schrijver, beleidsadviseur Urban Sports, Gemeente Groningen: ezra.schrijver@groningen.nl.

Urban Sports Expositie