Sport050
Nieuws
Gemeente vervangt kunstgrasvelden in 2024

Gemeente vervangt kunstgrasvelden in 2024

In de zomer van 2024 worden er kunstgrasvelden op de sportparken De Harener Holt, Hoogkerk, West End, Selwerd en Esserberg vervangen. De gemeente trekt bijna 1,9 miljoen euro uit voor de vervanging van de velden.

Met kunstgrasvelden kan de gemeente capaciteit vergroten op de bestaande sportparken. Voor de vervanging van kunstgrasvelden wordt een afschrijvingstermijn van 12 jaar gehanteerd. Echter, de slijtage van een veld wordt vooral veroorzaakt door de intensiteit van het gebruik. Dit verschilt per sportpark en per veld.

Uit de keuringsrapporten van september 2023, opgemaakt door een extern expert, is gebleken dat het hoofdveld hockey op sportpark Harener Holt, het korfbalveld 1 op sportpark De Verbetering in Hoogkerk en oefenhoek 2 op sportpark West End, aan vervanging toe zijn. Deze velden zijn dan respectievelijk 14, 10 en 12 jaar oud.

Oefenveldje Selwerd
Daarnaast gaat de gemeente in 2024 het kunstgras oefenveldje op sportpark Selwerd (naast de kantine van de loopgroep Astrea) vervangen ten behoeve van de nieuwe hockeyvereniging in de wijk. Hiervoor moet ook het hekwerk worden aangepast om te voorkomen dat ballen op het naastgelegen fietspad belanden.

Tot slot gaat de gemeente de velden 3 en 5 op sportpark Esserberg ook vervangen. Beide velden waren een jaar uitgesteld in afwachting van een besluit over de aanleg van non-infill velden.

Alle werkzaamheden worden in de zomer van 2024 uitgevoerd.

Sportpark Hoogkerk sportveld