Sport050
Nieuws
Inschrijving NOC*NSF Nationale Sportweek geopend

Inschrijving NOC*NSF Nationale Sportweek geopend

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september 2024. De Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Dit jaar is alweer de 21e editie van de Nationale Sportweek. Ben jij (vak)leerkracht, bestuurder of eigenaar van een sportclub of sportaanbieder, en wil jij met jouw school of sportclub meedoen aan de Nationale Sportweek in Groningen? Lees hieronder wat je kunt doen!

NSW op de sportclub
Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Groningen gaat genieten van sport en bewegen. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. Je kunt als sportaanbieder kiezen voor deelname aan de Sportmatch met een basisschool of je gaat voor een Gezonde Sportkantine, maar beide kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

NSW op school
Bewegen en gezonde voeding hebben een positief effect op de gezondheid én leerprestaties van kinderen. Voor jou als schoolbestuurder en/of vakleerkracht hebben we twee pakketten geselecteerd. Je kunt je als school aanmelden voor een Sportmatch met een sportaanbieder. Maar je kunt ook kiezen uit gezonde activiteiten, zoals leuke workshops over gezonde voeding van FitGaaf! of Stichting Kind en Voeding of doe met jouw school mee aan de Daily Mile. Wil jij met jouw school in meedoen met de Nationale Sportweek? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

NSW in de buurt
Organiseer je een sportevenement, open dag, kennissessie, beweegfestival, clinic, open training, cursus, workshop of andere sportieve activiteit in de Nationale Sportweek? Wij helpen je mee in de promotie en zorgen dat jouw evenement optimaal zichtbaar is. Je kunt je activiteit of evenement hier aanmelden voor de kalender van Sport050.NL. Voor sommige (sport) evenementen is een vergunning nodig. Hier heeft de gemeente een evenementencheck voor ontwikkeld. 

Sportambassadeurs
Wij zijn ontzettend trots dat we kunnen melden dat dertien Groningse sportambassadeurs zich verbinden aan de Nationale Sportweek in Groningen. Zij doen dit niet alleen deze 10 dagen in de sportweek. Maar een jaar lang, want zij weten als geen ander dat sport, bewegen en een gezonde leefstijl elke dag belangrijk is. Onze lokale sportambassadeurs Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Jeffrey Klok. Wij stellen onze sportambassadeurs graag aan je voor. Zij delen hun persoonlijke verhaal en welke rol sport en bewegen daarin heeft. 

Alle informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen vind je hier.

Sportmatch basissschool