Sport050
Nieuws
Inschrijving Sport- en Cultuurhopper lente/zomer geopend!

Inschrijving Sport- en Cultuurhopper lente/zomer geopend!

Het voorjaar is hét perfecte moment om nieuwe sporten uit te proberen. Er zijn in gemeente Groningen diverse mogelijkheden om te ontdekken welke sport bij jou past. Bijvoorbeeld via de Sport- en Cultuurhopper waarmee alle inwoners van Groningen gemakkelijk en goedkoop kennis kunnen maken met heel veel verschillende sporten, sportaanbieders en activiteiten. Vanaf half maart start de nieuwe periode.

De Sport- en Cultuurhopper is een online verzameling sportlessen en culturele cursussen die worden aangeboden door verschillende lokale sport- en cultuuraanbieders. Hiermee kan iedereen op een laagdrempelige manier gratis of tegen geringe kosten kennismaken met een sport of activiteit. Per schooljaar zijn er drie periodes van de Sport- en Cultuurhopper. Een herfst/winterperiode, een extra winterperiode en een lente/zomerperiode.

Uniek Sporten Hopper
De Sport- en Cultuurhopper is voor alle leeftijden. Iedereen kan dus meedoen. Dit geldt ook voor inwoners met een beperking. Voor hen is er de Uniek Sporten Hopper met een mooi en breed aanbod van sport- en beweegactiviteiten bij lokale verenigingen en aanbieders. De cursusperiode valt in dezelfde maanden als de Sport- en Cultuurhopper.

Ontdekken
De Sport- en Cultuurhopper is al jaren een groot succes. “Per periode nemen gemiddeld 4500 inwoners deel aan activiteiten en trainingen bij diverse aanbieders,” aldus Bas Veldman, coördinator Sport- en Cultuurhopper. “Deelnemers mogen zich voor maximaal drie cursussen inschrijven en op die manier ontdekken wat ze leuk vinden. Je kunt dus door het aanbod 'hoppen'. Vandaar ook de naam Sport- en Cultuurhopper.

Instroom
Dat de Sport- en Cultuurhopper werkt, blijkt niet alleen uit het aantal deelnemers; het leidt ook tot nieuwe leden voor de aanbieders. “Het verschilt natuurlijk een beetje per aanbieder, maar bij veel verenigingen zie dat de cursussen en kennismakingslessen nieuwe instroom oplevert. Het werkt dus heel goed. Zowel voor inwoners als voor aanbieders.”

Inschrijven
De inschrijving voor de Sport- en Cultuurhopper is gestart op 12 februari en loopt tot en met 7 maart. Iedereen kan zich aanmelden via www.sportcultuurhopper.nl. Op de site is ook een overzicht te vinden van het totale sport- en cultuuraanbod en alle aanbieders. De cursusperiode loopt van 18 maart 2024 tot en met 19 juli 2024.

De Sport- en Cultuurhopper wordt georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen en VRIJDAG in de Buurt in opdracht van de gemeente Groningen.

Parapadel