Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Blijf in beweging met Coronactief

Ondanks de lockdown is het belangrijk om in beweging te blijven. Juist nu we zoveel thuis aan het werk zijn. Bewegen helpt je fit te voelen of te worden en werkt bovendien ontspannend. En dit kan prima door bijvoorbeeld een rondje hard te lopen of te fietsen.

Daarnaast heeft Sport050 een online verzameling gemaakt van verschillende workouts, oefeningen en challenges. Voor jong en oud, die je in en rondom het huis kan doen voor als je niet naar een sportaccommodatie of naar je sportclub kan. Zo blijf je gezond en actief.

Instructies en tips
Op het youtubekanaal van Sport050 vind je een groot aanbod van leuke workouts, uitdagingen en oefeningen. Diverse trainers, instructeurs en sportpromotors helpen je een handje met duidelijke voorbeelden en geven eveneens uitleg en handige tips.

Challenges
Bovendien kun je ook meedoen aan diverse challenges voor jong en oud en virtuele sportevenementen. Het platform Meer Gezonde Jaren deelt tijdens de lockdown bijvoorbeeld dagelijks om 9.00 uur een opdracht. Daarnaast delen we verschillende filmpjes op onze socials van Sport050, Sportcentrum Kardinge, Helperzwembad en Zwembad de Parrel. Klik hier voor de coronactief pagina.

Voor alle leeftijden
Op het youtubekanaal van Sport050 vind je afspeellijsten met oefeningen voor alle leeftijden. Dus ook voor de allerjongsten om samen met papa of mama te doen. Ook is er een pagina met zwemlesoefeningen voor kinderen die op zwemles zitten of die aan Ouder en Kind zwemmen meedoen.

Virtuele sportevenementen
Nog een leuke manier om te sporten is om mee te doen aan een virtueel sportevenement. Heb je al eens gehoord van 'Let's Move'? Let's Move is een gratis platform waarop je aan verschillende virtuele evenementen kunt meedoen. Deze loop je vanuit huis met de MyTrace app. Zo hoor je het startschot klinken, ontvang je regelmatig tussentijden en blijf je in het ritme door de voice-over, realistische sound effects en leuke audioberichten. Lijkt jou dit leuk? Neem dan gauw een kijkje op de website van Let's Move.

Missie Master
Ook Missie Master is een leuke app, waarbij je in real-life missies gaat uitvoeren, thuis of in je eigen buurt. Met het uitvoeren van missies verdien je medailles en outfits voor je eigen spionnen-avatar in de app. Elke dag kan je een missie uitvoeren, waarbij je wordt uitgedaagd om naar buiten te gaan en in beweging te komen. Ook zijn er elke week weer nieuwe missies. Daardoor blijft het leuk en spannend.

Wandelen wordt nóg leuker met de Ommetje-app!
Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij. Start met vrienden, familie of collega's een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.


Wil je meer weten over de sport- en beweegactiviteiten in Groningen? Kijk dan op onze campagne pagina.