Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Breed buitensportaanbod met wekelijkse activiteiten

Bslim is een sportief leefstijlprogramma en is sinds 2006 actief in acht aandachtwijken in de Stad Groningen en Ten Boer. Het programma brengt met gratis en laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten de jeugd van 4 tot 15 jaar in beweging. Dit was in de afgelopen maanden best lastig door de beperkende coronamaatregelen en de lockdown. Maar zodra het voorjaar weer begon, is het brede buitensportaanbod weer gestart.

Carina Kamps, buurtsportcoach van Bslim in de Indische Buurt en De Hoogte, is er al helemaal klaar voor. “Ik ben blij dat we weer beginnen. En niet alleen ik; ook de jeugd wil graag. Dit merk je aan alles. Helemaal na de wintermaanden waarin het soms behoorlijk behelpen was. Zo konden we bijvoorbeeld geen sportinstuiven doen of activiteiten draaien die via het sportstimuleringsproject Base worden aangeboden op en rondom de VO-scholen. Natuurlijk hebben wij iedereen gestimuleerd om buiten te sporten, maar het winterse weer was niet altijd even uitnodigend.”

Wintergames
Wat wel doorging, waren de Wintergames die in december en in de voorjaarsvakantie werden gehouden op de Krajicek Playgrounds in Beijum en in De Hoogte. “Onder andere met clinics basketbal, kickboksen en voetbal. Daar was veel belangstelling voor. Overal gingen de deuren spontaan open en ook kinderen die wij doorgaans niet via Bslim bereiken, waren helemaal blij.”

Wekelijkse activiteiten
De komende maanden staan bij Bslim in het teken van de buitensport. “Hiervoor hebben we een breed programma opgesteld met een wekelijks aanbod. Zo kan de jeugd in de Indische Buurt en in De Hoogte vanaf april al elke dinsdag en woensdag deelnemen aan toffe activiteiten. Zoals Hip Hop Dance, Taekwondo, Basketbal en Sport & Spel. Dit doen we op de openbare sportplekken in het Molukkenplantsoen en op de Playground aan de Borgwal.

Bslim on tour
Daarnaast start Bslim in het voorjaar ook weer met Bslim on Tour. “De buurtsportcoaches trekken dan met een bus vol sport- en spelmaterialen door de wijken en organiseren leuke activiteiten. Dit jaar gaan we de Tour ook combineren met diverse sportaanbieders die mooie clinics gaan verzorgen.”

Lekker buiten
Het worden dus drukke weken voor Carina en haar collega's. “Dat maakt het juist leuk en het is lekker om weer aan de slag te gaan. De jeugd in de wijken wil ook graag weer bewegen. In Groningen kan dat ook, er zijn heel veel faciliteiten om buiten te sporten of te bewegen. En dat werkt. Overal zie je mensen sporten, ook in de wijken. Dat is ook logisch. Buiten zijn en buiten sporten is gewoon heel lekker. Daar weten wij bij Bslim alles van.” Kijk voor meer informatie op de website van Bslim.