Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

De stad als Urban Playground

Skaters, BMX'ers, freerunners en andere urbansporters kunnen vanaf dit voorjaar hun hart ophalen. Als eerste noordelijke stad lanceert Groningen het project CityLegends. De hele stad als playground waarbij urbansporters via een app en een online platform jams kunnen organiseren en challenges met elkaar aangaan op alle spots in de Stad.

CityLegends is een van oorsprong Eindhovens concept, maar draait inmiddels ook in diverse andere Nederlandse steden. Binnenkort dus ook in Groningen. Het idee is simpel, maar doeltreffend. Je downloadt een app waarmee je een overzicht hebt van alle urban spots in de gemeente Groningen. Via de app kun je elkaar uitdagen, maar ook inspireren door bijvoorbeeld video's te posten van de beste tricks. Degene met de meest legendarische move, mag zich dé CityLegend noemen.

Spots
“Met CityLegends bieden wij een platform voor de urbansporters en stimuleren tegelijk het sporten in de openbare ruimte,” zegt Ezra Schrijver, projectleider van de gemeente Groningen. “In de gemeente zijn er veel openbare sportplekken die heel veel mensen weten te vinden. De spots voor de urbansporters zijn misschien wat minder bekend, maar dat gaat nu veranderen. Ook omdat de urban beoefenaars zelf spots kunnen aanmaken. Zij weten natuurlijk het best welke plekken in de stad het meest interessant zijn.”

Urbanscene
Met dit initiatief speelt de gemeente ook in op het toenemende aantal urbansporters in de gemeente. “De urbanscene in Groningen groeit enorm en de sporten zijn vooral onder jongeren populair. Met CityLegends geven we daaraan een mooie impuls met de stad als playground. De app past daar perfect bij omdat je daarmee onderling heel gemakkelijk contact legt en challenges kunt aangaan. Overigens niet alleen Groningen. Als je naar een andere stad of plaats gaat en je bent benieuwd waar gave spots te vinden zijn, biedt de app alle informatie.”


Wil je meer weten over de sport- en beweegactiviteiten in Groningen? Kijk dan op onze campagne pagina.