Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Gezonde School

Van toetsstress en andere zorgen bespreken tot het stimuleren en organiseren van extra sportactiviteiten: veel onderwijsprofessionals doen al verschillende dingen die goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van hun leerlingen of studenten. Waar begin je als je van jouw school een Gezonde School wil maken? En hoe zorg je voor blijvend effect? De Gezonde School-aanpak geeft je houvast.

Structurele aandacht voor een gezonde leefstijl op jonge leeftijd vergroot de kans op gezondere kinderen én volwassenen. Leerlingen en studenten die fysiek en mentaal lekker in hun vel zitten, leren en ontwikkelen zich beter en leren gezonde keuzes te maken voor nu en later. Gezonde School maakt samen met onderwijsprofessionals een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten vanzelfsprekend. Maar hoe pak je dat aan op jouw school?

Om een gezonde leefstijl vanzelfsprekend te maken, is het nodig dat door de hele school aandacht is voor gezondheid en een gezonde leefstijl. Deze integrale benadering is de essentie van de Gezonde School-aanpak.

Elke stap naar een gezondere leefstijl vraagt om een inspanning. Je wilt dus niet dat dat voor niets is geweest. De Gezonde School-aanpak is er voor een effectieve en blijvende impact op de gezondheid van leerlingen en studenten. Je kunt met de Gezonde School-aanpak werken door een stappenplan te volgen. Zo ben je er zeker van dat je aan al het nodige denkt voor de langere termijn. Het proces is namelijk al uitgedacht en de bijbehorende tools maken het werk een stuk gemakkelijker en efficiënter.

In zes stappen kun je de hele Gezonde School-aanpak uitvoeren. Dat doe je samen met collega’s, de leerlingen of studenten, ouders en verzorgers en eventueel de Gezonde School-adviseur. In heel Groningen is dit Anita Rolfes. Je kunt ook met andere partijen samenwerken, zoals sportverenigingen, de gemeente, de kinderopvang en de wijkpolitie.

Vanaf 6 maart tot en met 17 april kunnen scholen hun interesse voor verschillende stimuleringsregelingen registreren via www.mijngezondeschool.nl

Klik hier voor meer informatie.