Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Jeugd in beweging met Bslim en #BASE

Het weer zat de afgelopen weken niet helemaal mee. Maar dat was voor de buurtsportcoaches in de gemeente Groningen geen beletsel om in diverse wijken en dorpen allerlei leuke en sportieve activiteiten te organiseren. Zowel binnen als buiten is er volop gesport. Maar vanaf mei gaat het weer écht los met de buitenprogramma's van Bslim en #BASE. 

Eigenlijk is dat ook de mooiste periode,” zegt Albert-Jan Kuipers, buurtsportcoach in de Oosterparkwijk. “We gaan weer lekker naar buiten en op heel veel plekken wekelijks, soms dagelijks mooie  activiteiten organiseren. Bijvoorbeeld op het Cruijff Court, met sporten  en de spelcontainer op het JOP-terrein, de Survivaldagen voor de basisscholen komen er weer aan en ook in de meivakantie is er van
alles te doen.” 

'De actieve weken komen er weer aan'


NIET STIL
Desondanks zaten de buurtsportcoaches ook de afgelopen maanden bepaald niet stil. Zo is er wekelijks een sportinstuif georganiseerd in de gymzaal aan het Goudenregenplein. Daarnaast werd eind januari de Meer & Beter Bewegen Tour afgetrapt. Een serie toffe sportmiddagen in de Stad Groningen in samenwerking met FC Groningen, de 4Mijl van Groningen, Jeugdfonds Sport  & Cultuur, Donar en Lycurgus. 

STREETWISE CUP
“Bovendien was er begin april de Streetwise Cup. Een straatvoetbaltoernooi vanuit de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation,” legt Albert-Jan uit. “Daar hebben 9 wijkteams aan deelgenomen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Een mooie activiteit. Dan merk je ook hoe lekker de jeugd het vindt om buiten te sporten. Dat kan straks weer volop. Daar hebben we ook zin in.” 

BSLIM
De buurtsportcoaches organiseren deze activiteiten onder de vlag van Bslim. Een sportief leefstijlprogramma van de gemeente Groningen dat met gratis en laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten de jeugd van 4 tot 15 jaar in acht aandachtswijken in beweging zet. 

#BASE
Daarnaast is er #BASE, dat staat voor Bslim After School Experience. Een sportstimuleringsproject dat zich focust op de doelgroep van 12 tot en met 16 jaar. #BASE richt zich op trendsporten en is actief op en rondom de voortgezet onderwijs scholen. Onder andere met toffe sport- en beweegactiviteiten op de schoolpleinen. 

EVENEMENTEN
Naast de wekelijks activiteiten organiseren de buurtsportcoach es ook regelmatig evenementen. Zoals schoolvoetbal, sportdagen, kennismakingslessen   met bijzondere sporten en diverse clinics waarbij ook sportverenigingen uit de gemeente worden 'ingevlogen'. “Dit doen wij niet alleen in de Oosterparkwijk,maar in alle wijken waar we met Bslim actief zijn,” zegt Albert-Jan. “Je komt ons dus overal tegen, we hebben veel materiaal en de jeugd weet ons goed te vinden. Ook daar gaan we de komende weken en maanden weer vol mee aan de slag.” 

OOSTERPARKWIJK
Kortom, er staat bij Bslim en #BASE van alles op het programma. “Wat dat betreft komen de 'actieve weken' er weer aan. Zeker in de Oosterparkwijk. Onze wijk is er ook heel geschikt voor. Want als er een wijk is met veel groen en ruimte om allerlei activiteiten te organiseren of te sporten, dan is het de Oosterparkwijk wel. Overigens niet alleen voor de jeugd, maar voor iedereen zijn er veel mogelijkheden om buiten te sporten en te bewegen.” 

ZOMER 
Albert-Jan kijkt samen met zijn collega's ook al verder vooruit. “Net als voorgaande jaren proberen we ook in de zomervakantie weer een mooi en breed sport- en beweegprogramma neer te zeten. Met veel activiteiten in de wijken en allerlei sporten. Dat gaat weer leuk worden. Maar nu wacht eerst het voorjaar. We kunnen weer helemaal los.” Bekijk de activiteiten op bslim.nl

Klik hier voor meer inspiratie en manieren om Groningen te ontdekken.