Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Kansrijk initiatief OutdoorKids Grunn

OutdoorKids gRunn laat je bewegen, leren en vooral veel plezier hebben
Een estafette race, een speurtocht, een mini Olympische Spelen, water battles of het spel jachtseizoen. Het zijn een aantal voorbeelden van activiteiten van het project Outdoorkids gRunn.

"We bieden basisschoolkinderen in de gemeente Groningen een programma aan gevuld met leuke sport- en beweegactiviteiten. Het Oerrterrein is van Natuurmonumenten en wij zijn van de sport. We integreren kennis van natuur en een gezonde leefstijl in onze activiteiten. Wat groeit er voor fruit in de natuur en we leren de kinderen dat als je fruit in je water doet, je dan een alternatief voor frisdrank hebt bijvooorbeeld. Het gaat er vooral om dat men in aanraking komt met sporten en beweging en we samen veel plezier maken. 

We richten ons op twee leeftijdscategorieën van 4 tot 7 jaar oud en van 8 tot 12 jaar, uit de gemeente Groningen. In groepen van ongeveer 10 kinderen starten we de activiteiten. We zijn elke dag actief op verschillende scholen en willen graag de groep op zaterdagochtend uitbreiden. Wij laten basisschoolkinderen op een laagdrempelige wijze kennis maken met outdoor sporten, spelen, bewegen en een gezonde leefstijl."

Meer weten of aanmelden? Home - Outdoor Kids gRunn