Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Mijn Sport Hart - Veel té enthousiast

Tijdens de corona-periode is het soms lastig om je favoriete sport te beoefenen. Dit betekent echter niet dat je minder van je sport gaat houden. In ‘Mijn Sport Hart’ zoeken we verhalen die ons zullen helpen door deze lastige tijd. Heb je ook een sportcolumn die je zou willen delen? Stuur een e-mail met je column (+/- 300 woorden) en een bijpassende foto (optioneel) naar: info@sport050.nl.

VEEL TÉ ENTHOUSIAST
Sinds mijn 5e ben ik een fanatiek voetballer. Eerst in mijn geboortestad Zutphen, tegenwoordig bij het 13e elftal van G.S.V.V. The Knickerbockers hier in Groningen. Voetbal was mijn eerste grote liefde, maar inmiddels ben ik een allround sportfanaat. Aan het begin van dit jaar werd onze competitie (net als vele andere) stilgelegd en later zelfs beëindigd. Vanaf mijn studentenkamer in de stad staarde ik naar de lege straten en realiseerde ik me dat dit niet in één dag over zou gaan.

Maanden van sip op de bank zitten volgden, tot ik begin augustus een WhatsApp berichtje kreeg: “Hoe is het met jou dan grote vriend? Had jou met al je gretigheid toch al wel weer terug verwacht op het veld”. Het was mijn aanvoerder die vergeten was me uit te nodigen voor een 7 vs. 7 toernooi wat (volledig volgens de toenmalige richtlijnen) werd georganiseerd. Veel té enthousiast besloot ik mijn kicksen weer onder te binden en speelde ik drie weken lang op de vrijdagavond de sterren van de hemel op Sportpark Velocitas. Tot die ene avond, vrijdag de 21e Augustus. Na een BBQ, slechte warming-up op een nog slechtere kunstgrasmat besloot mijn linkerknie dat het druk zetten op de tegenstander teveel van het goede was.

Pats, daar lag ik dan, op de grond met pijn die ik nog nooit had gevoeld. Ja, ik was wel eens eerder geblesseerd geraakt, voetbal is immers een gevaarlijke sport, maar een blessure aan mijn knie was nieuw voor mij. Gelukkig was een week later de fysiotherapeut wat meer ervaren: “Ik heb geen goed nieuws, de kans is groot dat je je linker kruisband heb afgescheurd. 9-12 maanden revalideren”. Seizoen klaar voor het weer begonnen is. De afgelopen tijd heb ik als assistent-trainer een aantal wedstrijden mogen bezoeken, tot er nota bene op mijn verjaardag (13-10) nieuwe maatregelen werden aangekondigd door Premier Rutte.  Mijn liefde voor het spelletje zal onverminderd blijven, en ik kan nu al uitkijken naar betere tijden. Tot die tijd probeer ik zo goed en zo kwaad als dat gaat fit te blijven in mijn 16 m2 kleine bubbel. En voor iedereen die straks weer gaat sporten: PAS OP, NIET TÉ ENTHOUSIAST!

Frits te Strake, 26 Oktober 2020