Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nieuwe openbare Sportplekken Ten Boer en Kardinge

In de Gemeente Groningen zijn er al ruim 50 openbare sport- en beweegplekken te vinden. Op deze plekken is ruimte voor tal van sporten, zoals voetbal, basketbal, bootcamp, calisthenics, fitness of hardlopen. Ook in Ten Boer en bij Kardinge waar nieuwe, multifunctionele sportplekken zijn gerealiseerd.

Alles wat je nodig hebt
Het multifunctionele karakter zit in het feit dat deze plekken zijn gecombineerd met bestaande faciliteiten. Zo is de nieuwe sport- en beweegplek in Ten Boer bijvoorbeeld gerealiseerd op het binnenterrein van de skeelerbaan. “Dit terrein werd eigenlijk niet gebruikt, maar het is nu een plek voor fitness en bootcamp,” zegt Ezra Schrijver, projectleider van de gemeente Groningen. “Hiervoor is kunstgras aangelegd waarop calisthenicsrekken en diverse fitnessapparaten zijn geplaatst. Ook zijn markeringen aangebracht voor loopoefeningen en spelvormen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om fijn te sporten en te trainen én geschikt voor alle doelgroepen.”

Centraal
Tegelijkertijd is ook de toegangsweg, de Sportlaan, aangepakt. Dit maakt deel uit van een breder project, waarbij ook de schaatsvereniging een nieuw onderkomen krijgt. “Er gebeurt dus veel op een heel mooie plek. Centraal in de wijk, in de buurt van verenigingen en het nieuwe kindcentrum, goed bereikbaar én met goede faciliteiten. Daar gaan heel veel mensen gebruik van maken en activiteiten aanbieden. Dat zien we nu al.”

Kardingerberg
Ook bij Kardinge in Groningen wordt een nieuwe openbare sporten beweegplek gerealiseerd. Om precies te zijn, onderaan de Kardingeberg -waar veel downhillers actief zijn- en naast de skatebaan. “Een geweldige combinatie. Er zijn sowieso al veel mensen actief op de Kardingeberg. Maar met de nieuwe beweegplek komen er ook faciliteiten en toestellen voor bootcamp, fitness en calisthenics. Inclusief een paaldanspaal en een kleine tribune.” “Daarnaast is er een hardlooproute die omhoog loopt, dus de berg op. En aan de voet van de berg zijn betonnen blokken geplaatst waarop je balans- en sprongkrachtoefeningen kunt doen. Het biedt dus heel veel mogelijkheden en uiteraard hebben we ook goed nagedacht over de veiligheid en de routes.”

Activiteiten
De nieuwe sportplek in Ten Boer werd op 25 september officieel geopend. Dit als onderdeel van de Nationale Sportweek, waarbij de nodige activiteiten worden georganiseerd; er is van alles te zien en te beleven. De opening van de sportplek bij Kardinge staat in oktober gepland. Daarbij zijn er ook plannen om een 'Open-Gym-concept te lanceren. “Hierbij kan iedereen gratis deelnemen aan lessen en clinics om kennis te maken met nieuwe sporten en vooral ook de plek ontdekken. Op die manier proberen we de sport- en beweegplekken nog bekender te maken.”