Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nieuwe padelbanen bij Cream Crackers

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld en ook in Nederland schieten nieuwe padelbanen als paddenstoelen uit de grond. In juni opent Tennisvereniging Cream Crackers op het  Park Corpus den Hoorn drie gloednieuwe padelbanen.

Mieke Zijl, de voorzitter van de Technische Commissie van Cream Crackers, is erg blij met de komst van de nieuwe banen. “Dit is heel goed voor de stad en de club en het past ook bij de ontwikkelingen in tennisland. Padel is enorm populair en de behoefte aan nieuwe banen is groot. Ook in Groningen, dat merken we duidelijk. Wij krijgen veel aandacht, nieuwe leden melden zich spontaan aan en we hebben nu al 11 teams die gaan deelnemen aan de padelcompetitie. En dan te bedenken dat er op dit moment nog niet eens een baan ligt.”

Padelbanen
De padelbanen worden begin juni officieel geopend. “Hopelijk zijn de coronamaatregelen dan iets versoepeld om echt ‘los’ te kunnen gaan met trainingen, competitie én clinics zodat iedereen weet hoe het spelletje gespeeld wordt. In een later stadium stellen wij de banen ook beschikbaar aan iedereen die wil padellen. Dan kun je bij ons een vaan huren.”

Impuls
Om de padelactiviteiten vorm te geven, heeft Cream Crackers Sido Nijholt aangetrokken, oud-speler van het Nederlandse padelteam. “Samen hebben we de ambitie om padel op Cream Crackers echt groot te maken. Die potentie is er ook en het geeft een nieuwe impuls aan het park en de vereniging. De laatste jaren zaten wij qua ledenaantal toch een beetje in een dalende lijn; dat is nu helemaal omgedraaid. Nu al met ruim 35 nieuwe leden en met dit tempo zitten we aan het einde van het jaar rond de 100.”

Toekomst
Kijkend naar de toekomst liggen er nog meer plannen in het verschiet. Zeker wat padel betreft. “Het aantal padelbanen in Nederland verdubbelt ieder jaar en veel clubs zijn alweer aan het uitbreiden. Ook wij hebben in de planning rekening gehouden met een eventuele uitbreiding. Desondanks is de insteek eerst om het met deze drie banen goed neer te zetten en er een groot succes van te maken. Dat gaat ook zeker lukken. Niet in de laatste plaats omdat padel een superleuk spelletje is.”