Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ontdek samen met het gezin de natuur

Het is weer (bijna) vakantie en dat betekent leuke uitjes! Zo kun je bijvoorbeeld samen met het gezin naar één van de natuurpaden zoals die in Reitdiep of die in Kardinge.

Beleefpad Reitdiep

In het Reitdiep ligt een bijzonder beleefpad: Zevensloten- tegelijk-pad. Dit beleefpad passeert zeven sloten met spannende bruggetjes, slingertouwen en een trekpontje. Een ideale manier voor kinderen om in contact te komen met de natuur van het Reitdiepgebied.

Het pad kruist ook de bedding van de oude Hunze. Hier verwijst een houten schip naar het verleden toen deze rivier Groningen met de zee verbond. Het beleefpad is een prachtige aanvulling op de nieuwe expositie in het bezoekerscentrum over weidevogels en de Hunze.

Avonturiers
Geniet met je laarzen of blote voeten van 1 kilometer gras, modder, water, zon en regen. Je kunt het zelf zo spannend maken als je wilt: afhankelijk van het weer  en de waterstand kan het pad zelf op sommige plekken heel modderig en nat zijn. Daarnaast kun je kiezen: ga je wel over de hindernis of loop je er liever langs? Ons advies voor de avonturiers: trek oude kleren of zwemkleding aan en neem bij voorkeur extra kleren mee, zodat je je helemaal over kunt geven aan de natuur en/of de andere spannende onderdelen van het pad!

Ook voor kinderen
Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is niet geschikt voor buggy's, kinderwagens en rolstoelen. Driewielbuggy's voor ruig terrein kunnen wel, maar niet als de grondwaterstand hoog is. Honden zijn niet toegestaan, blindengeleidehonden wel. De route is ongeveer 1 kilometer lang. Reken op ongeveer 1 uur als er kinderen bij zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer en jullie eigen tempo. Combineer het pad met een bezoek aan onze expositie, iets lekkers op ons terras of speel binnen het Reitdiepkwartet.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103, 9738 AD Groningen (Noorderhoogebrug).
Openingstijden: Het Zeven-sloten-tegelijk-pad is alle dagen toegankelijk.

Speelnatuur van OERRR Kardinge

Leef je uit in de speelnatuur van Kardinge! Klauter over de boomstammen, pomp water met de waterpomp en volg het water via grote stapstenen. De speelnatuur van Kardinge is een uitje voor het hele gezin. Ga je mee op avontuur? Uitleg over wat je allemaal in de speelnatuur van Kardinge kan doen is bijna niet nodig. Het ontdekken van de speelnatuur gaat hier bij de kinderen vanzelf. Water, zand, boomstammen, stapstenen en wilde bloemen, wat wil je nog meer? Pomp water op met de waterpomp bovenop een oude wierde en loop met je blote voeten door de modder.

Toegankelijk voor ieder kind
De speelnatuur van Kardinge is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Bij de opening van de speelnatuur is deze speciaal getest door kinderen van de Speeltuinbende. Dit testteam bestaat uit kinderen met en zonder beperking. De speelnatuur is zo ingericht dat alle kinderen samen kunnen spelen.

Handig om te weten
Vies worden mag! Spoel je na het ravotten af bij de waterpomp, vergeet je schone kleren niet. Honden zijn niet toegestaan in de speelnatuur van Kardinge. Er is geen toezicht aanwezig.

De locatie van de speelnatuur ligt ten oosten van het Koerspad, tussen Beijum en Lewenborg en de sportvelden Kardinge.

Kijk voor meer informatie op onze website  of op die van het Groninger landschap


Wil je meer weten over de sport- en beweegactiviteiten in Groningen? Kijk dan op onze campagne pagina.