Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ontdek wat er allemaal wel kan!

We snakken allemaal naar sportzomer met meer mogelijkheden. Gelukkig is het voorjaar traditioneel de tijd van het jaar om meer buiten te sporten. De racefiets wordt weer uit de schuur gehaald en de skates worden van zolder gehaald. Daarnaast is dit ook het moment waarop het buitensportseizoen voor veel sportverenigingen weer begint. 

Langzaamaan opstarten
De openluchtzwembaden zijn weer open aan het gaan en de fanatieke sporters werken op de openbare beweegplekken aan hun zomerfitheid. De dagen worden langer, dus dat nodigt uit voor een gezellige avondwandeling een stevige fietsrit of een langer hardlooprondje.

Sportverenigingen
Onze sportorganisaties hebben het financieel moeilijk, maar ook doordat ze te maken hebben of krijgen met een terugloop in leden. Het is mooi om te zien dat ondanks de moeilijke tijden, de sportverenigingen en sportscholen toch creatieve manieren vinden om in contact te blijven met hun leden. Dit doen zij door bijvoorbeeld online workouts aan te bieden en door een gezellige online pubquiz te organiseren voor de clubbinding.

Sportloket
Als gemeente laten we onze sportclubs niet vallen en helpen we waar mogelijk. Dit kunnen wij helaas niet alleen en daarom roepen we iedereen op om lid te blijven van jouw sportclub. En mocht je als sportclub hulp nodig hebben? Dan staat het sportloket van de gemeente Groningen voor je klaar. Hier op onze website vind je informatie over de ondersteunende maatregelen en er staan ook waardevolle tips voor sportclubs om in beweging te blijven.

Bewegen stimuleren
Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. In het afgelopen jaar is het duidelijk geworden dat sport en bewegen een onmisbare bijdrage levert aan de fysieke- en mentale gezondheid van onze inwoners. We blijven het daarom stimuleren om in beweging te komen en aan de hand van onze krant en hier op de website willen we laten zien wat er op sportief gebeid allemaal wel kan. Laat je inspireren door een fanatieke workout van één van onze sportambassadeurs, kies voor een wandelroute in het Kardingegebied of een fietsrit door Appèlbergen. Via Sport050 ontdek je wat er allemaal wel kan en vind je de activiteit, sport of sportclub die bij jou past.


Wil je meer weten over de sport- en beweegactiviteiten in Groningen? Kijk dan op onze campagne pagina.