Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ontspanning, rust én energie

Yoga is ontspannen voor lichaam en geest en is zeker in coronatijd een fijne manier om lekkerder in je vel te zitten. Daarnaast zorgt het voor meer flexibiliteit, sterkere spieren en een energieboost. Dit kun je thuis doen of in diverse yogastudio’s in de gemeente Groningen. Maar nu het voorjaar wordt, is ook buitenyoga absoluut aan te raden.

Elleanne Oordt weet daar alles van. De gediplomeerd yogadocente startte in 2019 yellow yoga en creëerde in de Groningse binnenstad een stijlvolle studio. Naast het aanbieden van diverse yogastijlen zoals yin yoga, hatha yoga en vinyasa yoga, maakte Elleanne ook de keuze voor buitenyoga. Met lessen op het strandje bij het suikerunieterrein of in de Hortus Botanicus in Haren.

Vogelgeluiden
Volgens Elleanne heeft buitenyoga een extra meerwaarde. “De natuur heeft een positieve invloed op mensen en bij bewegen in de natuur geldt dit zelfs extra. Het geeft ontspanning en rust en tegelijk ook een energieker gevoel. Hierdoor is het een hele mooie ondersteuning van yoga en dan is het natuurlijk prachtig om een combinatie te maken. Even alles loslaten met vogelgeluiden om je heen en de wind in je haren. Dat maakt het extra leuk.”

Sup yoga
Naast buitenyoga startte yellow yoga vorig jaar ook met SUP Yoga. Yoga op een supboard, op het Paterswoldsemeer. “SUP Yoga is een concept dat al langer bestaat, vooral in zonnige bestemmingen. Wij hebben het in Groningen opgepakt, naar een idee van onze yogadocente Karin en het was meteen een succes. Yoga in de natuur is al heerlijk, maar yoga in de natuur op het water is helemaal geweldig. En uitdagend om je balans te houden. Het is dus ook een stukje fun én heerlijk ontspannend.

Verbinding maken
Het belang van ontspanning is in deze tijd extra groot. “Ik merk dat mensen veel behoefte hebben aan bewegen en ontspannen. Zeker als je alleen thuis werkt, met wellicht de hele dag kinderen om je heen. Op een gegeven moment wil je daar los van komen.” “Yoga is dan echt fijn. Altijd en overal. Een moment dat je even verbinding kunt maken met jezelf, wat je voelt in je lichaam en in je

hoofd. Om de dag de dag te laten en je hoofd even leeg te maken waardoor je er weer tegenaan kunt. Dat ontdekken steeds meer mensen. Yoga werd vaak benaderd als iets spiritueels. Nu wordt het veel meer omarmd als een manier om te ontspannen en tegelijk ook fysiek bezig zijn. In die combinatie zit ook de kracht waardoor je je uiteindelijk lekkerder voelt in je lichaam.”


Wil je meer weten over de sport- en beweegactiviteiten in Groningen? Kijk dan op onze campagne pagina.