Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Speluitleen door Buffelbox in Diamantpark Vinkhuizen

Elke vrijdagmiddag tussen 13.00 - 17.00 uur zijn er voor iedereen die dat wil sportmaterialen beschikbaar in het Diamantpark. Deze worden beschikbaar gesteld door Kenny Nuijens, 3e jaar Sportkunde student aan de Hanzehogeschool en inwoner van Vinkhuizen. Samen met Danny Eiting, 4e jaar Bedrijfskunde student aan InHolland zijn ze de uitleenservice Buffelbox gestart.

Zij vinden dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om alle sporten te beoefenen die iedereen maar wil doen. Met name de mensen die het zelf iets minder breed hebben. Kinderen uit een minder sociale klasse hebben vaak niet de mogelijkheid om verschillende vormen van sport te beoefenen. Dit probleem bestaat nog steeds, 8,6% van de mensen in gemeente Groningen leeft in armoede. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor deze doelgroep beperkt om ongeorganiseerde sport te beoefenen, dat komt doordat deze groep mensen niet over de middelen/ geld beschikken om dergelijke materialen aan te schaffen.

De twee jonge studenten willen graag dat de gehele samenleving de mogelijkheid krijgt om ongeorganiseerde sport te beoefenen. Ze streven er naar om dit op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te realiseren. Het plan is om oude zeecontainers op kopen en om te bouwen tot zelfvoorzienende opslagplaatsen voor sportmaterialen. Deze containers bevatten kluisjes waar het sportmateriaal in ligt. Deze kluisjes zullen worden voorzien van een beveiliging/IT-systeem, waardoor deze alleen geopend kunnen worden met een daarvoor bestemde pas die op naam van de gebruiker staat. Deze containers worden in overleg met gemeenten geplaatst op daarvoor bestemde locaties. Daarnaast zullen er verschillende mogelijkheden zijn om de design van de container aan te laten sluiten op de uitstraling van de stad.

Momenteel worden er in het Diamantpark teamsport materialen en fitness materialen beschikbaar gesteld. Het mooie is dat mensen zelf bepalen hoeveel zij het waard vinden. Wil je dus gratis gebruik maken van de materialen, dan is dat mogelijk. Wil je er een euro of 50 cent voor betalen dan mag dat ook. Het is voor jong en oud dus kom langs als je een keer wilt buffelen! Kenny is te vinden bij de kiosk in het Diamantpark. 

(c) Wijkwebsite Vinkhuizen