Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Wandel door Groningen

Fietsen is heerlijk, maar wandelen kan uiteraard ook perfect in onze gemeente. De meeste fietsroutes kun je ook wandelend afleggen. Daarnaast zijn er tientallen wandelroutes die gratis beschikbaar zijn. Door en langs de gemeente lopen diverse routes die je op mooie plekken brengen. Ook is de gemeente opgenomen in verschillende wandelnetwerken en knooppunten van de ANWB. Dit geeft je kilometers wandelplezier. 

STADSWANDELING
Een aanrader is overigens om eens een stadswandeling te maken. Want zelfs als je al jaren in de Stad of in de gemeente woont, is er nog heel veel te ontdekken. Hiervoor kun je gebruik maken van een van de routeboekjes van de VVV of kies voor een online wandelroute. Heel bijzonder is bijvoorbeeld de stadswandeling van de RUG. Via deze wandeling van circa 5 kilometer treed je letterlijk in de voetsporen van Aletta Jacobs, de eerste vrouw die studeerde aan de RUG. De route door de binnenstad  van Groningen neemt je mee naar negen locaties waar de geschiedenis ligt van vrouwen die grenzen verlegden en vastberaden de weg vrijmaakten voor de vrouwelijke studenten en wetenschappers van nu. De route is gratis te downloaden via rug.nl/alettajaar. 

STADSGIDS
Of ga eens mee met de stadsgidsen. Iedere zaterdag en zondag kan je op pad met een deskundige en enthousiaste gids. Het Groninger Gidsen Team heeft verschillende tours en stadswandelingen waar je uit kunt kiezen. Ontdek verrassende architectuur, kunst en geschiedenis, historische helden en de verhalen van de stad. Of je nu een liefhebber bent van kunst op straat, meer wilt weten over de historie van Groningen of gewoon de binnenstad wilt ontdekken, er zit altijd wat voor je bij. Kijk voor meer informatie op visitgroningen.nl.

Klik hier voor meer inspiratie en manieren om Groningen te ontdekken.