Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

'We trainen gewoon lekker buiten'

We hopen natuurlijk dat we binnenkort weer naar binnen kunnen, maar nu traint Celeritas Donar nog buiten.  

De mannen van Donar zijn sinds januari weer volop actief in de Dutch Basketball League. Voor de amateurbasketballers en de jeugd is dat beduidend anders. De competitie ligt stil en trainen in de zaal is niet mogelijk. Reden voor de MU16 van Celeritas Donar om een creatieve oplossing te bedenken. Sindsdien traint het team wekelijks op diverse basketbalvelden in de stad, in de buitenlucht.

Dat kwam voor Mauro Maralle, guard van Celeritas Donar MU16, als geroepen. “Na zo'n lange, saaie winter is heerlijk om weer iedere week te trainen. Natuurlijk is het anders dan in de zaal, maar het bevalt goed. De eerste keren was het nog vrij koud; gelukkig hebben we de laatste weken zon en goed weer. Dan is het echt perfect.”

Goed gevoel
De MU16 van Celeritas Donar traint sinds maart op een aantal locaties in de stad. “Soms op het basketbalveld aan de Molukkenstraat; de andere keer bij het Noorderpoort aan de Verzetsstrijderslaan. Meestal een keer per week, op de donderdag of de zondag, dat wisselt een beetje.” “Wat dat betreft is het af en toe wat improviseren, maar het belangrijkst is om weer als team te kunnen trainen. De eerste training gaf al een heel goed gevoel. Helemaal omdat wij elkaar lang niet hadden gezien. Daarnaast is het heel lekker om na drie maanden eindelijk weer te kunnen doen wat je het leukst vindt.”

Zelf trainen
De periode van gedwongen rust was voor Mauro behoorlijk pittig. “Wij zijn in september nog wel aan het seizoen begonnen. Met drie keer in de week trainen en een aantal oefenwedstrijden. Maar kort voordat de competitie startte, ging alles weer op slot. Echt verschrikkelijk. Ik heb in die periode wel voor mezelf getraind. Krachtraining, veel schieten en 1 tegen 1 met een tegenstander of met de coach. Dat is best leerzaam, maar als basketballer wil je vooral wedstrijden spelen. Daar doe je het toch voor.”

Donar
De buitentrainingen bieden gelukkig een goed alternatief. “Zolang wij niet in de zaal mogen, blijven we buiten trainen. Dat is nu ook prima, al hoop ik dat we op een gegeven moment toch weer in Sporthal Vinkhuizen terecht kunnen. Maar zolang de coronabesmettingen niet naar beneden gaan, gaat dat niet gebeuren. De kans is dus groot dat het nog wel even gaat duren. Het zou in ieder geval mooi zijn als volgend seizoen alles weer een beetje normaal is. Gewoon weer elke week in onze eigen hal trainen en spelen. Zover is het helaas nog niet, het is nu vooral afwachten en fit blijven. En ondertussen volgen we Donar natuurlijk. Begin mei starten de play-offs, dat wordt weer genieten.”


Wil je meer weten over de sport- en beweegactiviteiten in Groningen? Kijk dan op onze campagne pagina.