Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Beregening en droogte op natuurgrasvelden

Beregening en droogte op natuurgrasvelden

Ook op de (sport) natuurgrasvelden van de gemeente Groningen is te zien dat het sinds mei droog is in ons land.
Ondanks alle medewerking van het Waterschap hebben we net als iedereen te maken met de beperkte beschikbaarheid van water. Hierdoor kunnen we niet zoveel beregenen als nodig is. Binnen die beperking werken we met maximale middelen en materialen (pompen, tanks en slangen) die we tot onze beschikking hebben. De medewerkers draaien een dubbele dienst om te beregenen. Alle natuurgrasvelden worden minimaal 1x per week beregend.  Om de velden zoveel mogelijk te beschermen is er tot 1 september een trainings- en wedstrijdverbod. De kans bestaat dat trainingen, wedstrijden en competities hierdoor niet door kunnen gaan. Dit kan gevolgen hebben voor de roosters en het gebruik van de kunstgrasvelden. We adviseren clubs actief op zoek te gaan naar alternatieven.  Het laatste nieuws en updates over de gevolgen van de droogte voor de sportvelden staat hier.

Met vragen of hulp bij het zoeken naar alternatieven kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling beheer van  Sport050
 

ma-vrij 9.00-21.00
za-zo 8.00-16.00
06-200 177 35
Buiten deze tijden:
06-537 641 58