Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Update 23/8: Droogte op natuurgrasvelden gemeente Groningen

Update 23/8: Droogte op natuurgrasvelden gemeente Groningen

Op 3 augustus 2018 hebben wij de buitensportclubs geïnformeerd over de gevolgen van de droogte in Nederland voor de natuurgrasvoetbalvelden en tot 1 september niet toelaten van wedstrijden en trainingen op deze natuurgrasvelden.

Hoewel het op dit moment af en toe weer wat regent is Nederland ook vandaag nog steeds relatief droog. Door het kunstmatig beregenen van de afgelopen periode en de beperkte regen is er voor de Groningse natuurgrasvelden wel sprake van enig herstel is. Dit is nog onvoldoende om volledige bespeling van alle natuurgrasvelden mogelijk te maken. We nemen daarom een aantal aanvullende maatregelen om er voor te zorgen dat er het komend seizoen zo goed mogelijk gebruik gemaakt kan worden van de natuurgrasvelden:

  1. Alle natuurgras wedstrijdvelden binnen de gemeente Groningen blijven gesloten tot en met 14 september 2018 en geldt er een verbod op het gebruik van deze natuurgrasvelden.
  2. Op sportpark De Kring blijft ook het grote natuurgras trainingsveld gesloten tot en met 14 september 2018 en geldt er verbod op het gebruik van dit veld.
  3. De natuurgras trainingsvelden op sportpark Westend en Kardinge blijven gesloten tot en met 14 september 2018 en geldt er een verbod op het gebruik van deze natuurgrasvelden.
  4. In de gemeente Ten Boer geldt alleen voor de natuurgras wedstrijdvelden van Omlandia een speelverbod tot en met 14 september 2018. Op de overige sportparken binnen de gemeente Ten Boer mag van alle natuurgrasvelden gebruik gemaakt worden.
  5. Vanaf 1 september mag er weer gebruik worden gemaakt van de overige natuurgras trainingsvelden en oefenhoeken binnen de gemeente Groningen.
  6. De kans bestaat dat trainingen, wedstrijden en competities hierdoor niet door kunnen gaan. Dit kan gevolgen hebben voor de roosters en het gebruik van de kunstgrasvelden. We adviseren clubs actief op zoek te gaan naar alternatieven.  Het laatste nieuws en updates over de gevolgen van de droogte voor de sportvelden staat op de website: (www.sport050.nl)

Met vragen of hulp bij het zoeken naar alternatieven kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Beheer & Techniek van Sport050.

ma-vrij 9.00-21.00
za-zo 8.00-16.00
06-200 177 35

Buiten deze tijden:
06-537 641 58