Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Groningen viert samen met NOC*NSF de Sportieve opening van het Schooljaar

Groningen viert samen met NOC*NSF de Sportieve opening van het Schooljaar

Groningen viert op vrijdag 28 september, op European School Sport Day, de Sportieve Opening van het Schooljaar. De NOC*NSF komt daarom speciaal naar Groningen om samen met bekende sporters, o.a. Arjan Taaij, Willemijn Bos en Margot Boer, de Groningse jeugd in beweging te zetten. Dat gebeurt in en rondom het Hitachi Stadion en op schoolpleinen. De Sportieve opening van het Schooljaar is onderdeel van de Nationale Sportweek, het is de grootste schoolsportdag van Europa. 

Hitachi Stadion
Bij het Hitachi Stadion vindt morgen een sportieve ochtend plaats. Meer dan 600 leerlingen van groep 7 en 8 van diverse scholen gaan meedoen met clinics van diverse sportaanbieders. Ook de lokale sportpromotors van de Nationale Sportweek Arjan Taaij, Habib Kazemi en Willemijn Bos doen mee of verzorgen een clinic. De sportieve ochtend vindt plaats van 9.00-12.00 uur in het stadion en op P3. De officiële openingshandeling is van 9.00-9.30 uur op de hoofdtribune en wordt verricht door wethouder Paul de Rook, Erik Lenselink van NOC*NSF en de sportpromotors. Mylène & Rosanne van de Kids Top20 zingen vooraf hun grootste hits en Tresor Nzita Fatima verzorgt de warming-up.

Schoolplein Hoogkerk en Schooltrail Lewenborg
De TeamNL bus rijdt na de opening in het stadion door naar de Anne Frankschool in Hoogkerk (aankomst rond 10.00 uur) om de kinderen daar op het schoolplein in beweging te zetten en gaat daarna verder naar de wijk Lewenborg (aankomst bij Het Kompas rond 11.00 uur). Op het schoolplein van Het Kompas, en tegelijkertijd bij de Swoaistee en De Vuurtoren, begint om 11.15 uur de Schooltrail Lewenborg. Een hardloopparcours van 3 kilometer, tussen en dwars door de drie basisscholen, inclusief hindernissen. Sportpromotors Jorinde van Klinken (Het Kompas), Margot Boer (De Vuurtoren), Lara Baars en Annemarie Thomas (De Swoaistee) verrichten om 11.15 uur het startschot van de Schooltrail.

Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Sportweek.