Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sporters tevreden over kwaliteit van sporthallen

Sporters tevreden over kwaliteit van sporthallen

Jaarlijks wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan onder de gebruikers van de gemeentelijke sporthallen, gymzalen, dojo’s en sportparken. In 2018 zijn de gebruikers van de sporthallen bevraagd. De resultaten kunnen worden vergeleken met het onderzoek sporthallen uit 2015. In totaal is 62% van de respondenten tevreden tot zeer tevreden over de sporthallen in het algemeen. Dit was 61% in 2015 en 49% in 2012. Dit betekent dat de groep (zeer) ontevreden respondenten op dit moment 38% is. In deze 62% scoren een paar sporthallen heel positief.

Sporthal de Brug wordt in dit onderzoek ook laag gewaardeerd, maar daar zijn in 2018 (net na dit onderzoek) al een aantal verbeteringen aangebracht, zoals de renovatie van de kantine, extra beheer overdag en uitstraling van de sportruimte. De gebruikers zijn heel tevreden met de verbeterslagen. Nieuwe ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de nanotechnologie in sporthal de Brug maken het schoonmaken een stukje gemakkelijker en er zijn geen voegen meer op de vloer waar nare geuren in blijven hangen. Dit geeft voor de gebruiker al een veel meer schone beleving. Ook de éénschijfmachine die is aangeschaft om de stroefheid van de sportvloer te meten geeft minder klachten. We kunnen tijdig maatregelen treffen.

De klanten zijn vooral tevreden over de verbeterde bewegwijzering en de betere verlichting rondom de sporthallen. Men is tevreden met de kantines in het algemeen, al zit er wel verschil tussen de sporthallen onderling. Het stallen van de fietsen en de groenvoorziening rondom de sporthallen wordt iets minder gewaardeerd. De waardering over de uitstraling van de sportruimte is licht afgenomen. Over de kleedkamers, de hygiëne van de sportvloer, de douches en toiletten heerst nog steeds grote ontevredenheid.

Lees hier het volledige rapport.