Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Opruimen rubberkorrels kunstgrasvelden

Opruimen rubberkorrels kunstgrasvelden

De gemeente Groningen geeft invulling aan haar zorgplicht door het regelmatig opruimen en verwijderen van achtergebleven SBR korrels rondom de kunstgrasvelden. Stadsbeheer heeft hiervoor een speciale zuigmachine gekocht en daarnaast wordt er ook nog veel handmatig gedaan.

Door intensief gebruik en het vele sporten op de kunstgrasvelden met rubberkorrels, is verspreiding naast het veld helaas onvermijdelijk. De korrels blijven niet allemaal op het veld liggen, vaak verspreiden ze zich rondom het kunstgrasveld. Bijvoorbeeld in naastgelegen grasstrookjes of tegelpaden. Om er voor te zorgen dat de korrels niet massaal in de directe natuuromgeving terecht komen, worden de korrels dus netjes opgeruimd.