Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

UEFA Futsal EURO 2022

UEFA Futsal EURO 2022

Het is mooi dat zo’n groot sportevenement naar Nederland komt en in het bijzonder naar de gemeente Groningen. Het EK 2022 wordt het grootste EK zaalvoetbal ooit. Voor het eerst doen er zestien landen mee aan het Europese eindtoernooi. Dit houdt in dat er 32 EK-wedstrijden gespeeld worden, verdeeld over de Ziggo Dome in Amsterdam (20) en MartiniPlaza in Groningen (12). Voor het Nederlandse team is dit een uitgelezen kans om voor eigen publiek zo maximaal mogelijk te presteren en de gemeente Groningen kan Futsal optimaal gaan ervaren en beleven. Het is de eerste keer dat het EK in Nederland wordt georganiseerd, in 1989 vond wel al in Rotterdam het WK Futsal plaats

Met het binnenhalen van het EK zaalvoetbal wil de KNVB de zaalvoetbalsport in Nederland een impuls geven. Door de sport een groter podium te bieden, verwacht de KNVB dat het zaalvoetbal nog meer omarmd zal worden door het grote publiek. Ook grijpt de bond de kans aan om de jeugd met verschillende achtergronden beter te bereiken en aan het (zaal)voetballen te krijgen. Futsal is daar erg geschikt voor. Het is een snelle en spectaculaire sport en een laagdrempelige vorm van voetbal.