Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Gronings Sportakkoord: Een leven lang bewegen

Gronings Sportakkoord: Een leven lang bewegen

De afgelopen maanden zijn sportformateurs Bake Dijk en Patrick Kampherbeek samen met maatschappelijke partners druk bezig geweest om het Gronings Sportakkoord te sluiten. Meer dan 35 partners, waaronder Sportcentrum Noord, Medisch Centrum Zuid, Kids United, Sportkoepel en WIJ Groningen hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Gronings Sportakkoord.

Aan de hand van de thema’s: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur en van jongs af aan vaardig in bewegen, gaan we in Groningen starten met het geven van een extra impuls aan sporten en bewegen. 

Bake Dijk en Patrick Kampherbeek kijken terug op een mooi proces, waarbij de betrokkenheid van de maatschappelijke partners groot was om in korte tijd dit sportakkoord te kunnen sluiten. Met dit Gronings Sportakkoord kunnen we bij het Rijk een uitvoeringsbudget van in totaal € 400.000 aanvragen over 2020 en 2021. 

Bake Dijk: “Mooi om te zien hoe sterk de kracht van sport is. Sporten is veel meer dan een fysieke activiteit. Sporten en bewegen is plezier, draagt bij aan meedoen en aan ontmoeten.”

Patrick Kampherbeek: “Door het Sportakkoord is er samenwerking ontstaan tussen maatschappelijke partners en zijn er afspraken gemaakt. Een afspraak is dat het aanbod voor sporters met een beperking wordt vergroot in de gemeente Groningen. Een voorbeeld kan zijn dat sporters met een beperking samen met een sportcoach kunnen bewegen of sporten op een sportpark of bij een sportvereniging.”

Op 1 november vond in aanwezigheid van Inge Jongman wethouder sport tijdens Let’s Gro de feestelijke ondertekening plaats in Sportcentrum Kardinge.