Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nieuwe investeringen sportparken via co-investeringsfonds

Nieuwe investeringen sportparken via co-investeringsfonds

De gemeenteraad heeft op 30 november 2016 het co-investeringsfonds vastgesteld. Het co-investeringsfonds heeft als doel om in co-creatie met sportverenigingen te investeren in onze sportaccommodaties. Het gaat hier om nieuwe investeringen en niet om de reguliere vervangingsinvesteringen van Sport050. In het co-investeringsfonds is nog € 221.000 structureel beschikbaar. Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om dit geld in 2020 voor de volgende projecten in te zetten. Op 18 december neemt de Raad hier een besluit over.

  1. Op sportpark Coendersborg is een tekort aan trainingscapaciteit. Een natuurgrasveld wordt hier omgebouwd tot kunstgrasveld.
  2. Op sportpark De Kring voetballen PKC ’83 en ook de kinderen van Kids United. Op De Kring wordt een kunstgrasveld aangelegd. Het veld gaat voor het grootste deel gebruikt worden door Kids United
  3. Hockeyvereniging GHBS op sportpark Corpus den Hoorn is dermate gegroeid dat er een capaciteitstekort is ontstaan. Alleen door een zeer adequate planning en het erg lang doorspelen van wedstrijden en trainingen, kan de vereniging de wedstrijden op zaterdag en zondag nog net rond krijgen. Hier wordt een vijfde hockeykunstgrasveld zand ingestrooid aangelegd.
  4. VV Engelbert verwacht een flinke groei de komende vijf jaar. In de praktijk is de vereniging inmiddels al gegroeid en worden de grenzen van de capaciteit van het sportpark bereikt. Het schoolgebruik van de velden zal nog toenemen door de school die in de nabijheid van het sportcomplex wordt gebouwd. Op dit sportpark verschijnen een kunstgrasveld en twee kleedkamers.
  5. Op sportpark De Verbetering in Hoogkerk is een tekort aan kleedkamers. Op dit sportpark worden twee kleedkamers bijgebouwd.

Bekijk hier het raadsvoorstel.