Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sportpark Kardinge ook rookvrij terrein

Sportpark Kardinge ook rookvrij terrein

Sportpark Kardinge is sinds kort rookvrij terrein. De vaste bespelers GVAV-Rapiditas, VV Oosterparkers, DIO Groningen, Diva '83 en ROG korfbal zijn op weg naar een Rookvrije Generatie. Dit houdt in dat er tijdens jeugdwedstrijden en jeugdtrainingen niet meer gerookt mag worden op het complex.

De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Op het sportpark en langs de sportvelden wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken

Sportpark Kardinge is niet het eerste sportterrein in de gemeente Groningen dat rookvrij is. Zo is het atletiekcentrum in het Stadspark als een van de eerste sinds januari 2017 rookvrij. De sportparken Velocitas in het Stadspark, Coendersborg, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk zijn ook (deels) rookvrij. En ook De Harener Holt in Haren is rookvrij. Daarnaast zijn gemeentelijke zwembaden, sporthallen en andere sportcomplexen rookvrij. Bekijk hier welke sportaccommodaties en sportclubs op weg zijn naar een Rookvrije Generatie.

Het streven is om zoveel mogelijk sportterreinen rookvrij te krijgen om het roken in bijzijn van kinderen te ontmoedigen.