Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

De jeugd mag weer sporten! Een update

De jeugd mag weer sporten! Een update

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar onder begeleiding en onder voorwaarden buiten sporten. Wethouder sport Inge Jongman geeft aan zeer blij te zijn dat kinderen weer buiten kunnen sporten. "Ik ben erg blij dat kinderen en jongeren weer buiten kunnen sporten. Lekker je energie weer kunnen kwijtraken op onze sportvelden en parken. Ik wens iedereen dan ook veel sportplezier. Maar houd je aan de regels, dan kunnen we met plezier blijven sporten! En als je goede ideeën en alternatieven hebt, meld je bij Sport050 zodat zo veel mogelijk kinderen en jongeren weer kunnen genieten van sport. En we hopen natuurlijk op betere sporttijden voor iedereen." 
 

Vorige week hebben we aangegeven hoe we dat met elkaar doen binnen de gemeente Groningen. Inmiddels is er meer bekend en heeft de gemeente op basis van de eerste ervaringen een aantal wijzigingen.

De nieuwe maatregel in de noodsituatie is inmiddels vastgesteld. Hierin zijn de maatregelen die gelden vastgesteld. Hierdoor is ook georganiseerd sporten mogelijk in de openbare ruimte en op privé buitenterrein. Het is belangrijk dat de sportactiviteit wel is gemeld en dat de organisator een akkoord heeft ontvangen van de gemeente.

Er zijn twee verschillende meldformulieren: een voor georganiseerde buitensport die gebruik willen maken van de sportparken en een voor georganiseerde buitensport in de openbare ruimte of op privé buitenterrein.

NOC*NSF heeft een paar wijzigingen in de voorwaarden aangegeven. Een belangrijke wijziging is dat de toiletten op de sportparken wel open mogen voor beperkt gebruik. Er zijn hiervoor wel voorwaarden voor hygiëne die de organisator regelt.

We zijn bezig om na te denken over een goede huurprijs voor het sporten in deze bijzondere periode. We krijgen vragen van verenigingen over het vergoeden van de kosten die zij maken voor de georganiseerde buitensport. We begrijpen deze vragen goed en maar we kunnen niet een op een kosten vergoeden. Bij het besluit over hoe we binnen de gemeente omgaan met de huur en compensatie houden we rekening met de kosten die verenigingen maken voor de georganiseerde buitensport voor kinderen en jongeren. We kijken dan achteraf naar de meest geschikte oplossing voor de huur. We versturen in ieder geval tot 20 mei geen facturen in afwachting op een besluit.

Er is ongewijzigd één loket voor vragen: verhuur@sport050.nl. Meer informatie is te vinden op www.sport050.nl/coronavirus

Zie onze speciale Coronapagina voor de wijzigingen en laatste updates. Hier staat altijd de volledige en actuele informatie en ook hoe je een sportactiviteit kan aanmelden. Inmiddels zijn er al meer dan 75 aanmeldingen van sportclubs die met de jeugd graag weer in georganiseerd verband willen buiten sporten.