Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

We mogen blijven sporten maar de regels zijn weer strenger

We mogen blijven sporten maar de regels zijn weer strenger

We mogen nog steeds sporten maar we moeten er wel samen zorgen dat dit ook zo blijft. Het zijn niet de regels die corona terugdringen, maar ons eigen gedrag. Het allerbelangrijkste blijven de algemene regels zoals handen wassen, 1,5m afstand tot anderen en thuisblijven bij klachten.

Nieuwe regels
Vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur gelden er weer strengere regels om het coronavirus terug te dringen, ook in de sport. We hebben voor jullie de wijzigingen op een rijtje gezet.

  1. ouders en publiek mogen niet meer komen kijken bij de trainingen, wedstrijden en zwemlessen;
  2. alle horeca en kantines op sportaccommodaties zijn gesloten;
  3. Voor het beoefenen van sport geldt niet het maximaal aantal personen 30 (binnen) en 40 (buiten). 

We volgen de lijn van de Rijksoverheid en adviseren dringend in de openbare ruimtes van de sportaccommodaties een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Naast het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte, blijft de 1,5m afstand houden ook nog steeds de basisregel. Tijdens het sporten hoef je geen mondkapje te dragen.

Hoe je de regels allemaal in de praktijk moet gaan gebruiken kun je vinden op de pagina coronavirus en Sport050 en de pagina over georganiseerd sporten. Bekijk ook wat er voor jou verandert als sporter of bezoeker van Sportcentrum Kardinge, het Helperzwembad of Zwembad de Parrel.

Zie onze speciale Coronapagina voor de wijzigingen en laatste updates.