Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Digitale uitreiking gemeentelijke sportpenningen

Digitale uitreiking gemeentelijke sportpenningen

Wethouder Sport, Inge Jongman heeft dinsdag 15 december twee gemeentelijke sportpenningen digitaal uitgereikt aan twee topsporters. Het betrof de roeiers Ymkje Clevering en Melvin Twellaar.

Door de coronacrisis, halverwege in maart, werd iedereen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Sporten was op dat moment bijna niet mogelijk. De sportcompetitie werd stilgelegd en sportevenementen zijn afgelast of uitgesteld. Dit heeft behoorlijk veel impact op de sportsector en daarmee ook de topsport. Toch ging het EK roeien in het Poolse Poznan, in oktober, wel door. De eerste en ook enige wedstrijd voor de roeiers dit jaar. Dit was meteen ook een heel succesvol EK roeien voor Nederland. Op de slotdag eindigden tien van de elf Nederlandse boten op het podium: zeven gouden medailles, een keer zilver en twee keer brons. En daarmee twee prestaties die in aanmerking komen voor de sportpenning van de gemeente Groningen.

Ymkje Clevering behaalde goud bij het Europese Kampioenschap roeien in Polen in de categorie vier-zonder-stuurvrouw. Ymkje roeide bij Gyas in Groningen. Ze prolongeerde samen met de drie andere roeiers de Europese titel in de vier-zonder-stuurvrouw.

Roeier Melvin Twellaar behaalde goud bij het Europese Kampioenschap roeien in Polen in de dubbeltwee. Melvin roeide bij De Hunze en de studenten van Aegir. Samen met zijn roeipartner waarmee hij pas sinds kort een duo vormt, behaalde hij goud in de dubbel twee.

Wethouder Inge Jongman: “Ik ben trots op onze topsporters die zo’n mooie en bijzondere prestatie hebben geleverd in Poznan. Om onze waardering te tonen voor deze bijzondere topsportprestaties reiken we jaarlijks de sportpenningen uit”. En deze hebben onze roeiers meer dan verdiend”.

FOTO Henk Tammens 

Wij spraken Melvin Twellaar voor het Sport050 magazine. Het interview is te lezen via deze Link