Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

We krijgen meer ruimte om te sporten

We krijgen meer ruimte om te sporten

Vanaf 19 mei mogen personen vanaf 27 jaar buiten in groepsverband sporten, op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. De groep tot en met 26 jaar mocht al buiten sporten, zonder afstand te houden. Na lange tijd mogen ook de binnensportlocaties, waaronder sporthallen, sportscholen en zwembaden, weer open, met maximaal dertig personen per ruimte. Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden, de kleedkamers blijven gesloten (behalve in zwembaden) en publiek is niet welkom.

Binnenzwembaden open voor banenzwemmen
Goed nieuws voor de zwemmers die maandenlang hebben moeten wachten om weer hun baantjes te zwemmen in een lekker warm binnenzwembad. Vanaf 19 mei mag het weer. Maar wel volgens een aantal regels. Het reserveren voor de binnenzwembaden is in de loop van de dinsdagavond mogelijk.

Terrassen bij sportkantines
De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei ook weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.

Lees hier alle regels voor sporten.