Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Resultaten onderzoek sportparken

Resultaten onderzoek sportparken

Eens in de drie jaar onderzoekt Onderzoek Informatie Statistiek Groningen de tevredenheid over de sportparken in de gemeente Groningen. 

Van de 479 respondenten geeft 84% aan tevreden te zijn over onze sportparken. Dit aantal tevreden bezoekers is enorm toegenomen in vergelijking met het resultaat van 2017. Toen was 60% tevreden. In hoeverre corona een rol heeft gespeeld is niet duidelijk. Sommige faciliteiten konden (tijdelijk) niet worden gebruikt zoals kleedkamers en kantines, maar hebben we wel meegenomen in het onderzoek. In een rapportcijfer worden de sportparken gewaardeerd met een 6,9. Bij de meeste sportparken is de tevredenheid licht toegenomen, maar bij een aantal significant met meer dan 10%. Grootste stijgers zijn de sportparken Coendersborg, De Wijert, Het Noorden en Hoogkerk. Over de Esserberg is de tevredenheid afgenomen vergeleken met drie jaar geleden.

Verbeterpunten
Met de uitkomsten van dit onderzoek gaan wij, samen met de gebruikers op de verschillende sportparken, aan de slag. 

Ben je benieuwd naar de resultaten? Lees het hele rapport met de resultaten per sportpark en de raadsbrief hier.