Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Versoepelingen voor sport vanaf 5 juni

Versoepelingen voor sport vanaf 5 juni

De Rijksoverheid gaat op 5 juni stap 3 in de versoepeling van de coronamaatregelen nemen. Met deze stap wordt voor de sport ook weer meer mogelijk. Groepslessen mogen weer. Spelers van teams van 27 jaar en ouder, mogen ook weer sporten zonder de 1,5m afstand als dit nodig is om de sport te beoefenen. Iedereen mag weer onderlinge (oefen)wedstrijdjes spelen. De jeugdteams tot en met 17 jaar mogen wedstrijden tegen andere clubs spelen. De kleedkamers en douches mag je weer gebruiken en de sportkantines kunnen weer open. Toeschouwers zijn helaas nog niet welkom. Lees hier alle regels.

Recreatief zwemmen in binnen- en buitenzwembaden
Vanaf 5 juni mag je weer recreatief zwemmen in de buiten- en binnenzwembaden. Helaas lukt het ons niet om het recreatieve zwemmen en de groepslessen in Zwembad Kardinge, Zwembad de Parrel en het Helperzwembad vanaf 5 juni aan te bieden. Ook Sport050 heeft de afgelopen maanden veel personeel weg zien gaan, doordat de zwembaden lang gesloten zijn geweest. Met te weinig toezicht kunnen wij de veiligheid tijdens het recreatieve zwemmen niet garanderen. We werken er hard aan om Zwembad Kardinge ook voor het recreatieve zwemmen snel weer te openen.

In de Papiermolen kun je wel recreatief zwemmen in bad 1, 2 en 3. In bad 4 en 5 kun je nu nog alleen reserveren voor banen zwemmen. Net zoals ieder jaar sluiten Zwembad de Parrel en het Helperzwembad  in de zomervakantie (11 juli – 22 augustus).

Lees hier meer over het Coronavirus en sport