Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Wijziging corona maatregelen sport

Wijziging corona maatregelen sport

Ondanks dat de Rijksoverheid geen persconferentie gegeven heeft zijn er wel enkele wijzigingen in de corona maatregelen voor de zwemlessen en het sporten voor de jeugd. Het zijn dit keer versoepelingen, dus dat is positief nieuws.

Geen controle QR code bij zwemlessen in Groningen
Een zwembad in Hilversum heeft bezwaar gemaakt tegen het controleren van de QR code bij de zwemlessen. De rechtbank heeft het zwembad gelijk gegeven. De gemeente Groningen heeft door deze uitspraak besloten dat zwembaden in Groningen niet de QR code hoeven te controleren bij ouders/begeleiders voor de zwemles. Sport050 zal dan ook geen QR code meer controleren bij de zwemlessen in zwembad Kardinge, Zwembad de Parrel en het Helperzwembad. Alle andere regels gelden nog wel zoals het dragen van een mondkapje en 1,5m afstand houden.

Jeugd kan buiten langer sporten
Vanaf dinsdag 11 januari mogen kinderen tot en met 17 jaar tot 20.00 uur buiten sporten. Voor 11 januari was dat tot 17.00 uur. Daarmee wordt het sporten na school voor de kinderen weer veel meer mogelijk.

- Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.  
- Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
- Ze mogen geen competitie wedstrijden spelen.

Sportieve voornemens, work outs en korting
Ook dit jaar hebben we in januari de Sportieve voornemens campagne. Januari is de maand om eens stil te staan bij een gezonde leefstijl. Misschien wil je wel meer bewegen, intensiever sporten, mentaal beter in je vel komen of afvallen? Sport050 is jouw grootste fan en daagt je uit om mee te doen aan de Sportieve Voornemens. Laat je inspireren door de artikelen in de speciale Sportieve voornemens nieuwsbrief. Je moet je daarvoor apart inschrijven

Tijdens de Sportieve voornemens campagne in de maand januari geven we weer 10% korting op de 12 kaarten. Daarmee willen we je motiveren om meer te gaan bewegen. De zwembaden en ijsbanen zijn nog gesloten maar de 12 kaarten met korting kunnen via de webkassa gekocht worden. Dan ben je goed voorbereid als het zwemmen en schaatsen weer mogelijk zijn. De 12 kaarten zijn voor onbeperkte tijd geldig.

Lees alle regels op de speciale Coronapagina