Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Inspiratiesessie NOC*NSF Nationale Sportweek

Inspiratiesessie NOC*NSF Nationale Sportweek

Van vrijdag 16 t/m zondag 25 september viert Groningen de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tijdens de Nationale Sportweek (NSW) vieren we samen met alle sport- en onderwijsaanbieders in Groningen én met sportkoepel NOC*NSF de start van het nieuwe sportseizoen. Honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland zetten hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties.

Om sportaanbieders mee te nemen in de plannen voor de Sportweek én om de aanbieders te inspireren, vond er op woensdag 20 april (150 dagen tot de sportweek) een inspiratiesessie plaats. Meer dan 20 vertegenwoordigers van sportaanbieders en andere geïnteresseerden kwamen bijeen in Sportcentrum Kardinge. De inspiratiesessie werd geopend door Merel Bus, die namens projectgroep Groningen terugblikte op de sportweek van vorig jaar. Daarna nam ze de aanwezigen mee in de plannen en ambities voor #NSW2022.

Jetze de Groot van zwemvereniging TriVia vertelde over hun deelname aan de sportweek vorig jaar. TriVia nam deel aan de Sportclubactie waarmee ze door het organiseren van open clinics hun vereniging in de schijnwerpers hebben gezet. Daarna vertelde Martina Haak van Jeugdfonds Sport & Cultuur op welke manier zij sport- en cultuurkansen creëren voor kinderen tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een vereniging. Tot slot gaf Yvonne de Haan van Team:Fit een presentatie over de gezonde sportomgeving en hoe je op een laagdrempelige manier de sportkantines gezonder kunt maken.

Samen blikken we terug op een gelaagde inspiratiesessie en kijken we uit naar de sportweek in september. Onderaan deze pagina kun je de presentaties nogmaals doorlezen. Meer informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen vind je op www.sport050.nl.

medialibrary/2022/04/Team_Fit.pdf medialibrary/2022/04/NOC_NSF_Nationale_Sportweek_Groningen.pdf medialibrary/2022/04/Jeugdfonds_Sport__Cultuur.pdf