Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sportpenning voor bekerwinnaar Amysoft Lycurgus

Sportpenning voor bekerwinnaar Amysoft Lycurgus

Wethouder Sport Inge Jongman heeft de sportpenning uitgereikt aan Amysoft Lycurgus voor het behalen van de nationale beker. Op Tweede Paasdag won Amysoft Lycurgus de beker in Ede. Na een zenuwslopende vijfsetter won de ploeg voor het eerst dit seizoen van Active Living Orion.

De sportpenning van de gemeente Groningen is een prijs voor individuele sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of Groninger sportteams die Nederlands Kampioen zijn geworden of een bijzondere prestatie hebben geleverd. In een zinderende partij won Amysoft Lycurgus voor de derde keer op rij de volleybalbeker. De ploeg werkte in de vierde set maar liefst negen matchpoints weg en benutte zelf het tweede setpoint.

Wethouder Inge Jongman is trots op deze prestatie: “Drie keer op rij de nationale beker winnen en dat ook nog nadat de ploeg twee dagen daarvoor werd uitgeschakeld voor de finale om de landstitel. Een mooie afsluiting van het seizoen voor Amysoft Lycurgus en in het bijzonder voor Dennis Borst.” De aanvoerder speelde zijn laatste wedstrijd en pakte daarmee de laatste prijs van zijn loopbaan. Deze beker is de twaalfde prijs in de historie van de club.

FOTO: HENK TAMMENS