Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Week voor de gezonde jeugd

Week voor de gezonde jeugd
Skeeleren, koken en hiphoppen tijdens Week voor de Gezonde Jeugd!
Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, dinsdag 7 t/m vrijdag 10 juni, organiseert Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (JOGG) gezonde en leuke activiteiten voor kinderen. Via JOGG, een landelijk netwerk, zet de gemeente Groningen zich in voor een gezonde toekomst voor ieder kind.

Beweging, gezonde voeding en de brede vraag wat kinderen nodig hebben om lekker in hun vel te zitten. Rond deze thema’s organiseert JOGG het hele jaar door activiteiten in de wijk. Maar tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd krijgen deze thema’s extra aandacht in een feestelijk programma.

Beijum en Lewenborg
Kinderen kunnen tijdens de Buitenspeeldag van woensdag 8 juni in Beijum een hiphopworkshop van Noordstaat volgen en gezonde hapjes maken met Stichting Kind en Voeding (Plein Oost, 14.00 uur). In Lewenborg verzorgt JOGG het fruit voor in de smoothiebikes. Kinderen van SBO De Kimkiel krijgen skeelers van JOGG, die ze donderdag 9 juni bij een clinic voor het eerst gebruiken.

Korrewegwijk
In de Hoogte/Indische Buurt deelt JOGG drinkwatertonnen uit aan buurtsportcoaches, WIJ Groningen en de speeltuincentrale. Ook organiseert JOGG met kinderopvangorganisatie Kids First en Stichting Kind en Voeding inspiratiesessies voor pedagogisch medewerkers om te laten zien hoe leuk en makkelijk gezond eten is. En in Het Pand (Madoerastraat 16) speelt Theater Pannenkoek op 10 juni om 15.00 uur Holle Bolle Kies, een speelse voorstelling over mondzorg, voor jonge kinderen en hun ouders. Opgave is niet nodig.

Selwerd en Paddepoel
In Selwerd deelt JOGG deze week drinkwatertonnen uit aan buurtsportcoaches, WIJ Groningen en de speeltuincentrale. Op vrijdag 10 juni organiseert JOGG een clinic 3x3 Unites basketbal op het Dreamcourt in Orionpark Paddepoel. De clinic begint om 15.00 uur en opgave is niet nodig.

JOGG-regisseurs
Samen met wijkprofessionals in de zorg, kinderopvang, onderwijs, WIJ en jeugdgezondheidszorg werken JOGG -regisseurs het hele jaar door aan een gezonde omgeving voor opgroeiende kinderen en gezinnen. JOGG-regisseurs zijn actief in de wijken Beijum en Lewenborg, Selwerd, Paddepoel, tuinwijk, Indische Buurt/De Hoogte en De Wijert.