Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

NOC*NSF Nationale Sportweek 2022

NOC*NSF Nationale Sportweek 2022

Groningen staat van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september ruim een week lang in het teken van sport en bewegen. Het is de negentiende keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. In de sportweek streven wij naar een Groningen waarin iedereen geniet van sport.

Sportwethouder Inge Jongman: ‘We willen dat sport toegankelijk en inclusief is. Dat betekent dat iedereen de gelegenheid moet hebben om te kunnen sporten, ongeacht fysieke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Daarom is deze sportweek ook zo belangrijk, want we laten zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is.’

Events in Groningen
We hebben een prachtige line-up tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek in de gemeente Groningen, boordevol events om (vooral) de jeugd in Groningen te stimuleren om te bewegen. Wat dacht je van het Urban Sports Event op Kardinge, het startfestival SamenSpelen, Open Huis ACLO Studentensport, start ijsseizoen Kardinge, MartiniMarathon, Symposium Samen Groeien, start pilot inclusie in de sport, Bslim on Tour, het beweegfestival Kardinge, Inclusief Sporten en Bewegen, de Thaisner Dörpsrun, Kick-off Oosterparkwijk, Rookvrij Coendersborg, Gezonde Sportkantines, FitGaaf!, de Sportieve Opening van het Schooljaar, enzovoort.

Boek een gratis proefles en ontdek jouw sport!
Tijdens de Nationale Sportweek zetten zo’n 60 sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Shorttrackvereniging Groningen, Dance Division Dijkmansport en de framerunners van Groningen Atletiek doen bijvoorbeeld mee en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. Bekijk het complete aanbod en boek jouw gratis proefles eenvoudig. Het aanbod van de sportaanbieders wordt mede gefinancierd vanuit het Gronings Sportakkoord.

Sportpromotors
Sport050 heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor van Groningen. Van Kjeld Zuidema (basketbal) tot aan Sarèl de Jong (kickboksen) en van Roel Boomstra (dammen) tot aan Melanie Helweg (handbiken). Allemaal ondersteunen ze de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Klik hier voor alle informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen.