NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen geopend!

Sport050
Nieuws
NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen geopend!

NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen geopend!

Op vrijdag 23 september is de 21ste editie van de NOC*NSF Nationale Sportweek feestelijk geopend bij OBS De Sterrensteen. Tien dagen lang staat Groningen in het teken van sport en bewegen. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport geeft je een boost.

Meer dan 200 leerlingen van de basisschool in Vinkhuizen vierden vanochtend samen met wethouder Jongman, kinderburgemeester Inez, Sporty en de sportambassadeurs van Groningen de start van het nieuwe sportseizoen. Na de warming-up van Benna, het overhandigen van de Sport050 Klassenbox aan schooldirecteur Mathijs Bouma door kinderburgemeester Inez, werd de 10@10 Challenge ingezet. En die werd enthousiast meegedaan door alle aanwezigen op het schoolplein.

Na de officiële opening gingen de aanwezige sportambassadeurs Sofie Dokter, Habib Kazemi, Melanie Helweg, Kjeld Zuidema, Tom Klooster en Daniel Moragues de klassen in voor het programma 'Sportambassadeur in de Klas'.

Sportmatch

Ook de Sportmatch is weer gestart. Dit is een lessenreeks waarin kinderen op een leuke manier kennismaken met allerlei sporten en sportaanbieders bij hen uit de buurt. Sportmatch is een nieuw format dat vorig jaar werd gelanceerd. Hierbij komen sportverenigingen en – aanbieders op bezoek bij de basisscholen en verzorgen tijdens de gymlessen gave sportactiviteiten en clinics. Dit in een reeks van drie weken waardoor kinderen een sport echt leren kennen en er ook beter in worden.

NOC*NSF Nationale Sportweek

Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september 2024 en valt samen met de European Week of Sport.

Meer over de Sportweek in Groningen lees je via deze link.

Sportambassadeur in de Klas