Week voor Meer Gezonde Jaren

Sport050
Nieuws
Week voor Meer Gezonde Jaren

Laat je inspireren in de Week voor Meer Gezonde Jaren

Van 4 tot en met 13 oktober wordt in heel Noord- Nederland de Week voor Meer Gezonde Jaren georganiseerd. In deze week kun je kennismaken met allerlei manieren om gezond te worden én te blijven. Bijvoorbeeld via workshops, presentaties, bijeenkomsten en diverse beweegactiviteiten. Ook in de gemeente Groningen.

De Week voor Meer Gezonde Jaren biedt een veelzijdig programma voor iedereen. Het gaat om enthousiasme, nieuwe dingen leren en uitproberen, maar vooral om jouw eigen gezondheid.

Beweeglessen smartlabs

Zo kun je bijvoorbeeld in Selwerd, De Wijert en in de Oosterparkwijk met het WIJS-team in gesprek gaan over je gezondheid. Voor ouderen in Corpus den Hoorn en in de Oosterparkwijk worden beweeglessen aangeboden en tijdens het publieksfestival op 11 oktober zijn er in het Forum smartlabs, een showcase en publieksacademielezingen over bewegingsonderzoek.

Leefstijlcheck

Daarnaast staat ook de Gezonde Huiskamer op allerlei locaties. In deze bus kun je terecht voor een gratis leefstijlcheck, advies over een gezonde leefstijl en inspiratie opdoen om je gezondheid in kleine stappen te verbeteren. “Heel praktisch en laagdrempelig dus en dat geldt voor alles in de Week voor Meer Gezonde Jaren,” benadrukt Daniëlle Bekkering.

Advies en voorlichting

Daniëlle is directeur en programmaleider van Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN). Een netwerk dat zich inzet voor de gezondheid van alle inwoners van Noord-Nederland. Daniëlle: “Dit doen wij door allerlei activiteiten te organiseren, maar ook met advies en voorlichting over hoe je gemakkelijk betere keuzes kunt maken. Want dat levert je namelijk heel veel op.”

Veel voordeel

Dit ‘opleveren’ is een mooi haakje naar het doel: meer gezonde jaren; ook als je ouder wordt. “Iedereen wil graag gezond ouder worden, maar dat gaat niet vanzelf,” legt Daniëlle uit. “Daar moet je in investeren. En hoe eerder je daarmee begint, hoe meer voordeel je ervan hebt. Dit begint bij goede keuzes maken en gezonder leven.” Voldoende beweging hoort daar ook bij. “Daarvoor hoef je echt geen marathon te lopen of keihard te trainen. Dat benadrukken wij ook altijd in gesprekken. Als je (weer) wilt beginnen met bewegen, kun je al eenvoudig starten door na het avondeten even een blokje om te gaan of iets vaker op de fiets te stappen. Dit helpt ook om je hoofd ‘leeg’ te maken en bovendien ga je er vaak ook beter door slapen.”

Welkom

Het klinkt best eenvoudig. “Dat is het ook,” beaamt Daniëlle. “Iedereen weet wel dat het belangrijk is om gezond(er) te leven. Maar om de stap te zetten én vol te houden is vaak wat lastiger. Daarom geven wij graag advies en inspiratie om jouw gezondheid te verbeteren. Voor jong en oud en heel praktisch en tastbaar. Ook in de Week voor Meer Gezonde Jaren. Iedereen is welkom.” Meer informatie vind je op www.meergezondejaren.nl.

Week voor meer Gezonde Jaren