Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ontdek meer dan 200 sporten

Ontdek en probeer meer dan 200 sporten in Groningen

In de gemeente Groningen kun je heel veel verschillende sporten beoefenen, er is dan ook voor elk wat wils. Dat kan via een sportvereniging, in groepsverband maar ook gewoon heerlijk in de openbare ruimte. In het hoofdmenu vind je onder sporten alle sporten die je in de gemeente Groningen kunt beoefenen. Er staan ook sporten bij waar je vast nog niet aan gedacht hebt.

Meld je aan voor de activiteiten van de Sport- en Cultuurhopper

Tot 4 oktober kun je je weer inschrijven voor de Sport- en Cultuurhopper, periode herfst/winter. De Sport- en Cultuurhopper (voorheen Sporthopper) is een online verzameling sport en culturele cursussen aangeboden door sportaanbieders en cultuuraanbieders, waar je op een laagdrempelige manier gratis of tegen geringe kosten kunnen kennismaken met een sport of activiteit. Lees verder...

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport, maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!

Volg een proefles tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet wat met je. Van 16 t/m 25 september 2022 zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportlocaties, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. We hebben het aanbod in de gemeente Groningen per categorie voor jou overzichtelijk op een rijte gezet.