Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Over ons

Sport050 is het sportloket van de gemeente Groningen en ondersteunt sportaanbieders, het onderwijs en individuele sporters. We voeren het sportbeleid uit van de gemeente Groningen. De gemeente wil een actieve leefstijl bevorderen onder alle inwoners. Sport050 ontwikkelt  samen met andere partners dan ook activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners van de gemeente Groningen stimuleren. We faciliteren sporters en sportaanbieders in binnen- en buitensportaccommodaties, ijsbanen en zwembaden. We beheren, verhuren en exploiteren deze sportaccommodaties. Heb je als bestuurder van een vereniging een ingewikkeld vraagstuk? De klantregisseurs van Sport050 kunnen je daarbij helpen of zorgen ervoor dat jouw vraag bij de juiste collega komt. 

Sport050 heeft ook eigen aanbod op het gebied van zwemmen en schaatsen, zoals recreatief zwemmen/schaatsen,  groepslessen en zwem- en schaatslessen in de verschillende zwembaden en op de ijsbanen. 

Dit platform Sport050.nl is een initiatief van de gemeente Groningen. Het doel van het platform is om Groningers te motiveren, activeren en inspireren voor sport en bewegen en ze wegwijs te maken in het Groningse sportaanbod. Op het platform vind je:

Wil je op hoogte blijven van het laatste sportnieuws in de gemeente Groningen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Sport050. Je kunt in de nieuwsbrief aangeven waar je interesses liggen en je krijgt dan gepersonaliseerd nieuws over die interesses. Volg Sporty, de mascotte van Sport050 en de overige sportpromotors van Groningen.