Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Basketbal Vereniging Groningen

 • Sport, activiteit
 • Basketball
 • Leeftijdsgroep
 • 06-12 jaar,
  13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • alleen mannen (niet gemengd),
  alleen vrouwen (niet gemengd),
  mensen met een geestelijke beperking,
  sporthopper

Welkom bij onze vereniging!

Oftewel, Basketbalvereniging Groningen. BVG is een warme basketbalvereniging en kenmerkt zich door een sterke ons-kent-ons cultuur. Een cultuur waarin iedereen iedereen elkaar kent, zich zelf kan zijn en zich thuis voelt. De unieke sfeer van BVG zorgt er dan ook voor dat we inmiddels zijn uitgegroeid tot één van de grootste basketbalvereniging van Noord-Nederland.

Modern
BVG wil graag een succesvolle en moderne vereniging zijn. Wij onderscheiden ons door een goed technisch plan dat ervoor zorgt dat de club spelers, scheidsrechters en trainers/coaches zo goed mogelijk opleidt. De ambitie is dan ook om met teams uit te komen in de eredivisie. Ook onderscheiden wij ons door een grote betrokkenheid binnen de vereniging. Zoals eerder gezegd, heerst er een ons-kent-ons cultuur. Wij noemen dat het BVG-gevoel.

Teams
Wij hebben 24 wedstrijdteams, twee recreanten teams (dames en heren) en een G-team. Daarnaast hebben wij ook voor de jongsten een peanutteam dat twee keer per week traint. Onze wedstrijdteams spelen zowel landelijk als regionaal, ons Heren 1 speelt zelfs op het hoogste amateurniveau van Nederland en onze jongens onder de 14, 16 en 18 spelen landelijk. Totaal zijn we met meer dan 350 basketballers en hebben we voor iedereen een team!