Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Disc Golf Noord Nederland

 • Sport, activiteit
 • Discgolf
 • Leeftijdsgroep
 • 06-12 jaar,
  13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • mannen en vrouwen samen,
  mensen die revalideren,
  mensen met een auditieve beperking,
  mensen met een chronische aandoening,
  mensen met een geestelijke beperking,
  mensen met overgewicht

Disc Golf wordt gespeeld zoals het traditionele golf. In plaats van het slaan van een bal gebruikt de speler een disc, om vanaf de tee richting de metalen basket te werpen. Het doel van het spel is om elke hole in zo min mogelijk worpen te behalen. De speler die het minst aantal worpen nodig heeft gehad voor de course is de winnaar. Disc Golf is geschikt voor vrijwel alle leeftijden, je bent lekker buiten bezig zonder dat het extreme inspanning vereist en hebt na twee rondes disc golfen als snel een kilometer of 8 door het prachtige groene Stadspark gelopen.

De Disc Golf course in stadspark is een pilot die gestart is in 2016, we hopen spoedig de course te mogen voorzien van permanente baskets, teepads en informatievoorziening.

Disc Golf deelt de vreugdes en frustraties van het traditionele golf; van uitzinnige vreugde van een lange putt tot het raken van een boom, Out of Bounds landen of het missen van een mandatory. Ga het meemaken en raak net als ons verliefd op het spelletje! Bij de kiosk van WerkPro kun je de materialen huren die je nodig hebt om te gaan disc golfen. Daarnaast houden we ons bezig met het ontwikkelen van nieuwe disc golf courses en organiseren we clinics/workshops en bedrijfs- en groepsuitjes.

De kans is groot dat je meer wilt als je eenmaal geproefd hebt van deze fantastische sport. Je kunt dan lid worden van de inmiddels grootste disc golf vereniging van Nederland genaamd Citypark Flyers. Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen op de website van de Citypark Flyers. Zij organiseren regelmatig leuke evenementen en je kunt meedoen aan de clubcompetitie, de landelijk competitie en/of de landelijke Grow The Sport Tour. Daarnaast krijg je als lid toegang tot een besloten facebook groep waarin je kunt afspreken om te gaan spelen met leden uit heel Noord Nederland.

Kom disc golfen!