Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Groningen Atletiek

 • Sport, activiteit
 • Atletiek,
  Hardlopen
 • Leeftijdsgroep
 • 06-12 jaar,
  13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • alleen mannen (niet gemengd),
  alleen vrouwen (niet gemengd),
  mannen en vrouwen samen,
  mensen die revalideren,
  mensen met een geestelijke beperking,
  mensen met een lichamelijke beperking,
  sporthopper,
  stadjerspas

Groningen Atletiek is een bloeiende vereniging die in 2003 ontstond uit een fusie van GVAV-Rapiditas en ARGO'77. Met bijna 1000 leden is het de grootste atletiekvereniging van het noorden. De club richt zich zowel op de baan- als wegatletiek. De baanatleten trainen op de eigen kunststofbaan in het Stadspark. Aan de rand van de baan bevinden zich het clubhuis, het krachthonk en diverse ruimtes voor vergaderingen en cursussen. De overdekte tribune biedt plaats aan zo'n 500 mensen. De wegatleten zijn overal in en rond Groningen te vinden, zowel in het Stadspark als in het natuurgebied rond de stad. Nieuwkomers kunnen instappen op diverse niveaus en trainingstijden.

De diverse groepen worden geleid door enkele tientallen trainers. De vereniging heeft ook een afdeling in Roden. Atleten met een verstandelijke handicap kunnen terecht bij de afdeling Groningen Speciaal Atletiek. Zij doen, onder deskundige begeleiding, regelmatig mee aan wedstrijden.

Groningen Atletiek is actief betrokken bij allerlei wedstrijden, zoals de 4 Mijl, de Bommen Berendloop, de Nacht van Groningen en de Martinibokaal. Bekende leden als Giovanni Codrington, Rutger Smith, Marit Dopheide en Thijmen Kupers zijn internationaal bekend.

Het begint echter allemaal bij de jeugd: de vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling waar kinderen vanaf een jaar of zes alle atletiekonderdelen spelenderwijs leren beheersen. Voor de jongste jeugd vindt in het winterseizoen een deel van de training in de zaal plaats. Het meedoen aan wedstrijden is niet verplicht, maar wordt wel actief gestimuleerd. Atletiek is namelijk niet alleen maar een individuele sport: samen aan wedstrijden meedoen en je eigen prestaties verbeteren, daar gaat het om bij Groningen Atletiek.

Aanbod in Nationale Sportweek

Datum: De hele sportweek
Tijdstip: Meerdere tijdstippen
Sport(en): Atletiek, Framerunning
Omschrijving sportaanbod: In de Nationale Sportweek bieden wij een kennismakingstraining framerunning aan voor 6 jaar en ouder.
Deze training is op woensdagmiddag 21 september van 17u tot 18u. Ongeveer een half uur voor de training aanwezig zijn is handig ivm het passend maken van de frames. Even kijken, lopend of in je rolstoel meedoen kan deze training ook! Tijdens de training zullen we bezig gaan met het wennen aan het frame, met looptechniek en er is ook tijd voor spelletjes! Meedoen aan de gratis activiteit? Klik hier voor sporters met een beperking.

Daarnaast organiseren we open atletiek trainingen op locatie Groningen:

Basisgroep baan: voor atleten vanaf 16 jaar waarin alle atletiekonderdelen worden gedaan (sprinten, springen, werpen, lopen op de baan) Maandag 19 en woensdag 21 september: 18.45-20.15

Loopgroepen: hardloop-trainingen voor volwassenen op de baan en in het stadspark/omliggend gebied. Verschillende groepen op basis van te lopen afstand, snelheid en ervaring/niveau van de loper.

Dinsdag 20 september: 18:30-20.15/20.45 (diverse groepen starten tegelijk, van beginners tot gevorderden, indeling ter plaatse op basis van loopervaring) Woensdag 21 september:19.00-20.30 (instroomgroep, alle niveaus/ervaring welkom)

En open trainingen op locatie Roden:

Baan atletiek jeugd: trainingen op de baan voor kinderen van 6-15jaar waarin alle atletiekonderdelen worden gedaan(lopen, sprinten, springen en werpen) Woensdag 21 en vrijdag 23 september:

17.15-18.45 (groep1: 2016/2015/2014  Groep2: 2013/2012/2011)
18.00-19.30 (groep3: 2010/2009  groep4: 2008/2007)

Leeftijdsgroep: vanaf 6 jaar
Sportlocatie(s): Groningen Atletiek, Mulock houwerlaan 25, Sportpark Roden
Meedoen aan de gratis activiteit? Klik hier voor jeugd en hier voor volwassenen