Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Groningen Atletiek

 • Sport, activiteit
 • Atletiek,
  Hardlopen
 • Leeftijdsgroep
 • 06-12 jaar,
  13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • alleen mannen (niet gemengd),
  alleen vrouwen (niet gemengd),
  mannen en vrouwen samen,
  mensen die revalideren,
  mensen met een geestelijke beperking,
  mensen met een lichamelijke beperking,
  sporthopper,
  stadjerspas

Groningen Atletiek is een bloeiende vereniging die in 2003 ontstond uit een fusie van GVAV-Rapiditas en ARGO'77. Met bijna 1000 leden is het de grootste atletiekvereniging van het noorden. De club richt zich zowel op de baan- als wegatletiek. De baanatleten trainen op de eigen kunststofbaan in het Stadspark. Aan de rand van de baan bevinden zich het clubhuis, het krachthonk en diverse ruimtes voor vergaderingen en cursussen. De overdekte tribune biedt plaats aan zo'n 500 mensen. De wegatleten zijn overal in en rond Groningen te vinden, zowel in het Stadspark als in het natuurgebied rond de stad. Nieuwkomers kunnen instappen op diverse niveaus en trainingstijden.

De diverse groepen worden geleid door enkele tientallen trainers. De vereniging heeft ook een afdeling in Roden. Atleten met een verstandelijke handicap kunnen terecht bij de afdeling Groningen Speciaal Atletiek. Zij doen, onder deskundige begeleiding, regelmatig mee aan wedstrijden.

Groningen Atletiek is actief betrokken bij allerlei wedstrijden, zoals de 4 Mijl, de Bommen Berendloop, de Nacht van Groningen en de Martinibokaal. Bekende leden als Giovanni Codrington, Rutger Smith, Marit Dopheide en Thijmen Kupers zijn internationaal bekend.

Het begint echter allemaal bij de jeugd: de vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling waar kinderen vanaf een jaar of zes alle atletiekonderdelen spelenderwijs leren beheersen. Voor de jongste jeugd vindt in het winterseizoen een deel van de training in de zaal plaats. Het meedoen aan wedstrijden is niet verplicht, maar wordt wel actief gestimuleerd. Atletiek is namelijk niet alleen maar een individuele sport: samen aan wedstrijden meedoen en je eigen prestaties verbeteren, daar gaat het om bij Groningen Atletiek.